Nagy segítséggel indulhat meg Aszad

Írta: index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Jelentősen megerősítheti helyzetét a szíriai elnök, akinek csapatai orosz és iráni segítséggel hamarosan megindulhatnak Szíria legnagyobb városáért, a polgárháború előtt 2,3 milliós Aleppóért – tudatta a Reuters.

Bassár el-Aszad katonai források szerint ezer iráni katonát fogadhatott, élükön Kasszem Szulejmanival. Az iráni tábornok az Iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz (Jeruzsálem) nevű alakulatának főnökeként arról is ismert, hogy a hírek szerint ő volt az, aki meggyőzte Moszkvát légierejének bevetéséről a szíriai elnök oldalán.

A kormányerők bombázásának nyoma Aleppó egyik elővárosában (szeptember 17.) fotó Fadi Al-Halabi AFP

A kormányerők bombázásának nyoma Aleppó egyik elővárosában (szeptember 17.) (Fotó: Fadi Al-Halabi / AFP, forrás: index.hu)

Szulejmani a nyár folyamán állítólag kétszer találkozott is Putyinnal, de a titkos moszkvai vizitről beszámoló amerikai lapok értesüléseit az orosz elnök szóvivője csak egyetlen tagadó szóval kommentálta.

A részben Aszad, részben az ellene harcoló, nyugati támogatást élvező felkelők, részben pedig az Iszlám Állam (IS) fegyveresei által ellenőrzött Aleppóért folyó harcokban Aszad és az iráni katonák közvetlenül is megkapják az akció során az orosz légierő támogatását – állítják a Reuters forrásai.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]