Művészeti pályázat Szép Ernő születésének 130. évfordulója alkalmából

Írta: mazsike.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

„Félig még köztünk van” — Szép Ernő a 21. században

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MaZsiKe) és a Pepper Art Projects Szép Ernő születésének 130. évfordulója alkalmából művészeti pályázatot hirdet 18 és 30 év közötti fiatal képzőművészek számára. A pályázat mottója: „ahogy tükrébe néz a nő, úgy nézem a képzelődés tükrében magam”. (Szép Ernő)

szép ernő pályázatA pályázat célja, hogy képzőművészeti alkotásokon keresztül új értelmet nyerjenek az ismert vagy kevésbé ismert Szép Ernő-szövegek, illetve hogy az alkotók felfedezzék Szép Ernő életútjában, munkásságában azt a számukra fontos üzenetet, amelyet egy művészeti alkotáson keresztül ők maguk is továbbítani szeretnének a közönség számára. Ezáltal képet kapunk arról, hogyan látja ma, egy 21. századi fiatal Szép Ernőt, és – nem utolsósorban – hozzájárulunk annak az egyre növekvő társadalmi igénynek a kielégítéséhez, amely Szép Ernő életművét kívánja visszaemelni a köztudatba.

Az évforduló alkalmából 2014. december 11-én, csütörtökön 18:00 órakor Szép Ernő-kiállítás nyílik az egykori Japán kávéház épületében (Budapest VI. ker., Andrássy u. 45. II. emelet) található Japán Szalonban, amelyen a pályázat legjobb tíz alkotása is bemutatásra kerül! A három díjnyertes pályamunka pénzjutalomban is részesül:

I. díj: 50 000 Ft
II. díj: 30 000 Ft
III. díj: 20 000 Ft.

Pályázni lehet rajzzal, festménnyel, szoborral, fotóval, fotómontázzsal, vagy bármilyen kreatív képzőművészeti alkotással, amely valamilyen módon az íróhoz köthető. Egy személy vagy csapat akár több alkotással is pályázhat. A pályamunkák mérete max. 50×60 cm. A pályaműveket, illetve a művész néhány soros bemutatkozását pdf-formátumban kérjük a [email protected] címre elküldeni.

A beérkezett pályaműveket Kirschner Péter, a MaZsiKe elnöke; Wächter Ákos, Barcsay-díjas festőművész; Hanka Nóra, művészettörténész; Szalipszki Jutka, kurátor és Balogh Lilla, kurátor, Szép Ernő-kutató bírálják el.

Beküldési határidő: 2014. november 28. péntek, 14 óra. További információ a 06 30 858-2406 (Balogh Lilla) és a 311-665 (MaZsiKe iroda) telefonszámokon kérhető.

A kiállítás résztvevőit 2014. december 5-én értesítjük, az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó a Szép Ernő-kiállítás megnyitóján lesz.

A pályamű beküldése az alkotó beleegyezését jelenti a pályázaton való részvételhez, illetve annak a kiállításon való esetleges bemutatásához, illetve az eseményt közlő online és nyomtatott hírekben, írásokban való megjelenéshez.

Az esemény támogatója: Nemzeti Kulturális Alap

 

[popup][/popup]