“Most segíteni kell” – Fischer Iván Izraelben koncertezik

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zeneigazgatója az Izraeli Filharmonikus Zenekar meghívására pénteken Izraelbe utazik. Vezényletével a zenekar Tel Avivban, Haifában és Jeruzsálemben ad koncerteket január 22. és 28. között.

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar (Fotó: Stiller Ákos)

A Budapesti Fesztiválzenekar szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hangversenyek műsorán Saint-Saens, Debussy, Satie és Ravel művei szerepelnek, csellószólistaként Julian Steckel lép fel. Minden koncert Antonin Dvorák Notturno című darabjával kezdődik majd.

“A Notturnót Fischer Iván kérésére vettük fel a programba, aki ezzel a zenével szeretné együttérzését kifejezni a jelenlegi háború összes áldozatával, vigaszt küldve családtagjaiknak, és reményt mindazoknak, akiknek szerettei még veszélyben vannak” – idézi a közlemény az izraeli zenekar koncertajánlóját.

A karmester tíz napot tölt Izraelben. “Most segíteni kell, lelki támogatást, erőt adni mindazoknak, akik ennek a szörnyű háborúnak áldozatai” – hangsúlyozza a karmester a közleményben. (MTI)

[popup][/popup]