Melegjogi munkacsoportot hozott létre a parlamenti ellenzék – A Fidesz szerint az óvodákat szemelték ki maguknak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

„A baloldal továbbra is rászabadítaná az LMBTQ-propagandát az óvodákra és az iskolákra – olvasható a Fidesz keddi nyilatakozatában. Ez reakció arra, hogy az ellenzéki pártok létrehozták az LMBTQ-emberek érdekeit védő parlamenti frakcióközi csoportot.

A Fidesz szerint a „dollárbaloldal ma is kéz a kézben megmutatta, hogy minden téren szolgaian teljesítené külföldi szponzorjai és Brüsszel ideológiai megrendeléseit”.

Hozzátették: Gyurcsányék nemcsak a migránsokat akarják betelepíteni Magyarországra, nemcsak az olajat és gázt akarják elzárni a magyar lakosság elől, hanem a gyerekeket is beáldoznák, továbbra is rá akarják szabadítani az LMBTQ-propagandát az óvodákra és az iskolákra.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese keddi online sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy öt ellenzéki párt – Momentum, Párbeszéd, MSZP, LMP és DK – 21 képviselője az LMBTQ-emberek érdekeiért alakított parlamenti frakcióközi csoportot.

“Jelenleg Magyarországon súlyos megélhetési és szociális válság tombol, miközben a pedagógusok és a diákjaik az oktatás jövőjéért harcolnak, de közben az emberi és szabadságjogok is veszélyben vannak, ami ellen közösen fel kell lépnünk” – mondta az öt párt közös tájékoztatóján Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: ezért döntöttek az LMBTQ-kérdésekkel foglalkozó frakcióközi csoport megalakításáról, amihez eddig 21 országgyűlési képviselő csatlakozott. Mint mondta, a cél az, hogy Magyarországon az LMBTQ-embereket ne különböztessék meg, ne nyomják el, és szabadon élhessenek, az ő érdekeiket képviselnék a Parlamentben.”

MTI/hvg.hu/Szombat

Címkék:Fidesz, kormánypropaganda, LMBTQ jogok

[popup][/popup]