Megszállási emlékmű: titkolózik a kormány

Írta: Czene Gábor, nol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Bár a sasos-arkangyalos szobor még nincs a helyén, a Szabadság téren már a megszállási emlékmű díszkivilágítását szerelik. Egyelőre azonban nincs hitelt érdemlő információ arról, mikor lesz a szoboravató. A kormány titkolózik.

német megszállási emlékmű terveA Szabadság téren kedden kora este is megtartották az élőláncos demonstrációt: lassan másfél hónapja, az építkezés megkezdése óta folyik a tiltakozás.

“Remélem, nem hiába vagyunk itt, nem hiába járjuk körbe ezt a pocsék monstrumot” – mondta felszólalásában a DK-s Kósáné Kovács Magda. A közös vétkek beismerése valódi nemzeti akaratot és egységet kíván. Nem felejtünk, és nem hagyjuk, hogy mások feledtetni akarjanak – jelentette ki.

A kormány eredetileg március 19-én, a német bevonulás évfordulóján szerette volna átadni az emlékművet. Az időközben módosított határidő május 31-én, jövő hétvégén jár le. Ennél közelebbit a szoboravató időpontjáról eddig sem a Szabadság téri tiltakozóknak, sem az újságíróknak nem sikerült kideríteniük.

A tüntetések szervezői az EP-választások előtti napra, most szombatra politikai fórumot hirdettek a Szabadság térre, de egy fesztivál miatt az V. kerületi önkormányzat előzőleg ezt a helyszínt is lefoglalta. A „Szabadság tériek” ezért a Magyar Tudományos Akadémia előtt rendezik meg a fórumot.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:német megszállás emlékműve

[popup][/popup]