Megjelent Woody Allen válasza a pedofilvádra

Írta: INDEX - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy hete, hogy a New York Timesban nyílt levélben mesélte el molesztálásának történetét a filmrendező fogadott lánya, Dylan Farrow, aki bevallottan azért hozta elő most a 21 évvel ezelőtt történteket, hogy a közelgő Oscar alkalmából emlékeztessen a Blue Jasmin forgatókönyvével esélyes rendező múltjára.

A levél így kezdődött:

Mi a kedvenc Woody Allen-filmed? Mielőtt válaszolnál, tudnod kell, hogy amikor hétéves voltam, Woody Allen kézen fogott és felvitt a házunk sötét, apró emeleti szobácskájába. Azt mondta, hogy feküdjek hasra, és játsszak a bátyám elektromos vonatával. Ezután pedig szexuálisan inzultált.

A nyílt levél tartalmát részletesen itt olvashatja. A vádakra azonnal tagadó válasz is volt, de azt még nem Allen írta, hanem a róla életrajzi filmet készítő Robert B. Weide válaszolt. Most, péntek éjjel a New York Times megjelentette a filmrendező saját válaszát. Woody Allen védekezésének lényege: az ügy hátterében Mia Farrow áll, Dylan anyja, aki szerinte a szakításukért vágott vissza így.

WoodyAllen_MiaFarrow_Time and Life Getty Images

Mia Farrow, Woody Allen gyermekeikkel, Dylannal és Ronannal, 1988. január (fotó: Time & Life Pictures/Getty Images)

Naiv módon azt hittem, hogy a vádak eloszlanak, mert természetesen nem molesztáltam Dylant, és minden racionális ember átlát a szitán. Hogy a józan ész majd győzedelmeskedik. Végül is egy 56 éves ember voltam, akit sem előtte, sem utána nem vádoltak gyerekmolesztálással. 12 évig jártam Miával, és ezalatt az idő alatt sosem vetette fel, hogy bármilyen hasonlót tettem volna” – áll a levélben.

A teljes cikk itt olvasható.

 

 

Címkék:Woody Allen

[popup][/popup]