Mazsihisz közgyűlés előtt: Stratégiai tervek és tisztségviselő-választás

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 2024. május 12-én, vasárnap délelőtt 10.00 órakor (a Budapest VII. Síp u. 12. sz. alatti díszteremben) közgyűlést tart.

A hírt a mazsihisz.hu közölte.

A zsidó közéletre érzékeny nyilvánosság kíváncsian várja az elnöki beszámolót – mi az, amit egy évvel ezelőtti megválasztása óta dr. Grósz Andornak és munkatársainak sikerült elvégezniük, illetve milyen nehézségekkel néz szembe a szervezet?

Két nagyberuházást: az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem felújítását és a Szeretetkórház bővítését szeretne végrehajtani a Mazsihisz, amelyhez régóta várják az állami támogatást.

Felkeltheti a kíváncsiságot az is, vajon mit takar a Mazsihisz stratégiai programja, és kik alkották meg a terveket. A májusi közgyűlés 4. napirendi pontját meghallgatva minden bizonnyal tájékozottabbak leszünk.

A hitközség iránt érdeklődők természetesen izgatottan várják a tisztségviselők megválasztását is, melyre szintén sor kerül.

Napirendi pontok:

1.) Elnöki beszámoló (előadó: dr. Grósz Andor).

2.) A MAZSIHISZ 2023. évi költségvetési zárszámadásának tárgyalása.

 A) A Számvizsgáló Bizottság (SZB) állásfoglalása a MAZSIHISZ 2023. évi költségvetés zárszámadásáról, (előadó: dr. Balogh Pál).
• B) Felmentvény megadása az ügyvezető igazgató és az elnök részére, vita és határozathozatal (előadók: dr. Kunos Péter és Paszternák Tamás).

3.) A MAZSIHISZ tisztségviselőinek: ügyvezető igazgatójának, vezetőségi tagjainak megválasztása (előadó: Róth László).

4.) A MAZSIHISZ Stratégiai Programja: tárgyalás és határozathozatal (előadó: dr. Németh Tamás).

5.) A Gyulai Rabbiház Projekthez kapcsolódó ingatlan illetőség átruházás jóváhagyása (előadó: dr. Kilián Tibor).

6.) Alapszabály mellékletének módosítása, a Mosonmagyaróvári Zsidó Hitközség, megváltozott adatainak átvezetése.

7.) Alapszabály 45. §-nak módosítása, Fridmann Tamás javaslata alapján, mely szerint a képviselői /küldötti/ jogok ne csak személyesen, hanem meghatalmazott útján is gyakorolhatók legyenek.

8.) Különfélék.

 

[popup][/popup]