Már gépfegyverrel is támadnak a palesztin terroristák

Írta: MTI/Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Három, késsel, gépfegyverrel és pokolgéppel felfegyverkezett palesztin támadót lőttek agyon egy ellenőrzőpontnál szerdán izraeli katonák.

Hadar Cohen

Hadar Cohen, 19 éves izraeli katona, a merénylet halálos áldozata

A katonák közül hárman sérültek meg, egyikük életveszélyesen. Az életveszélyes sérülésekkel kórházba vitt, tizenkilenc éves katonalány a jeruzsálemi Hadassza kórházban később belehalt sérülésébe – jelentette a közszolgálati rádió szerda este.

A három, huszonéves, Ciszjordánia északi részén élő palesztin déltájban a jeruzsálemi óváros damaszkuszi kapuján próbált bejutni, de a katonák gyanút fogtak. Igazoltatni akarták őket, mire egyikük gépfegyverével tüzet nyitott rájuk. A katonák viszonozták a tüzet, és végeztek a támadókkal. Az egyik katona viszont a mentők beszámolója szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy újra kellett éleszteni. Egy másik, súlyosan megsérült bajtársával együtt egy jeruzsálemi kórházba vitték.

A támadók pokolgépet erősítettek a testükre, ezért a biztonságiak még a mentőket sem engedték a közelükbe egészen addig, míg a robbanószerkezeteket nem hatástalanították. A rendőrség arról számolt be, hogy a támadóknál késeket is találtak, a katonák pedig valószínűleg egy súlyosabb merényletet hiúsítottak meg.

 

[popup][/popup]