Lexikális tudás és készségfejlesztés, avagy a Mitbach

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Május 22-én szerdán 18.00 órakor tartja bemutatkozó találkozóját a Mitbách oktatási program a Bálint Házban (Bp. VI. Révay u. 16.)

Mitbach

Minden jó étel receptje ugyanazzal kezdődik: dolgozz friss és minőségi alapanyagokkal, és ettől az aranyszabálytól mi sem szeretnénk eltérni  munkánk során. A Mitbách szó héberül konyhát jelent, ami a mi értelmezésünkben mától egy nyitott és befogadó szemléletű zsidó felnőttképzési programot is jelöl. A mi konyhánkban kis csoportos, közvetlen tanulási formát, kreatív szellemiséget kínálunk, ami összeköti a lexikális tudást a készségek fejlesztésével. A frissen szerzett tudást a résztvevők kipróbálhatják egy szabadon választott projekt megvalósításával, amelyek közül a legígéretesebbeknek a Mitbách mini támogatást is felajánl.

Olyan, 25–45 év közötti, a közösségi életben már aktív szerepet vállaló oktatókat, szakembereket, vezetőket és aktivistákat keresünk, akik tovább szeretnék magukat képezni és két szemeszteren át részt vennének a szövegtanulással, kultúrtörténettel, készségfejlesztő foglalkozásokkal és csoportos projektmunkával ízesített „együtt főzésben”.

A Mitbách zsidó közösségi felnőtt képzési pilot programot a Rothschild Alapítvány (Hanadiv) támogatja, míg a megvalósítás szakmaiságát, a források átlátható felhasználását a Mazs Alapítvány (Joint) bíztosítja. A 2013 októberében elinduló program kéthetente vasárnaponként várja majd a tanulni vágyókat. További információk és jelentkezés:

w: facebook.com/mitbachprogram

e: [email protected]

t: +36 20 400 6742

[popup][/popup]