Jahja Szinvar Hamasz vezér meneküléséről találtak felvételt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Így menekült gázai búvóhelyéről Jahja Szinvar, a Hamasz egyik vezetője. A felvételt Daniel Hagari, az Izraeli Véderő szóvivője mutatta be egy sajtókonferencián.

Emanuel (Mannie) Fabian on Twitter: “IDF Spokesman Rear Adm. Daniel Hagari in a press conference airs footage showing Hamas leader Yahya Sinwar in a tunnel in southern Gaza’s Khan Younis.He says the footage is from October 10, three days after the war began.The clip shows his wife and children fleeing with him…. pic.twitter.com/vg5zXWvjGd / Twitter”

IDF Spokesman Rear Adm. Daniel Hagari in a press conference airs footage showing Hamas leader Yahya Sinwar in a tunnel in southern Gaza’s Khan Younis.He says the footage is from October 10, three days after the war began.The clip shows his wife and children fleeing with him…. pic.twitter.com/vg5zXWvjGd

A felvétel hitelessége és azonossága 99%, és vélhetően még a gázavárosi ostrom idején készült, amikor Sinwar és családja naponta, sőt óránként váltott búvóhelyet. Az IDF azt közölte, hogy több későbbi képanyagot is birtokol, melyeket gondos elemzés és azonosítás után rendszeresen közzétesz – írja az Euronews.

Az IDF által közzétett egyik felvétel október 10-én készült és ezen világosan azonosítható Sinwar bátyja, Mohammed, aki az utat mutatja a labirintusban.

Mohammedet egy asszony (vélhetően a vezér egyik felesége) és három kisgyerek követi, és a sor végén érkezik maga Sinwar, akit testtartása, alkata, magassága és mozgása alapján a hadsereg biztosan azonosítottnak tart.

Ugyanazon a rejtekhelyen több millió dollár értékű készpénzt is találtak zsákokban és rendezetlenül, ami arra utal, hogy Sinwaréknak sebtiben kellett elhagyniuk a helyszínt, hátra hagyva a vagyont.

Magát a videót a Hamász egyik számítástehnikai bázisának adattárolójában találták.

[popup][/popup]