Izrael: turista-stop augusztus 1-ig

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli tisztviselők szerdán úgy döntöttek, hogy legalább egy hónappal elhalasztják az alacsony koronavírus-arányú országokból érkező turisták beutazását a koronavírusos fertőzések legutóbbi megugrása miatt Izraelben, közölte a héber nyelvű média.

Ben Gurion repülőtér – csomagjaikra váró utasok (Forrás: Flickr)

Az Egészségügyi Minisztérium vázlata alapján július 1-jén engedélyezték volna a beoltott külföldi turisták beengedését az országba – írja az ujkelet.live – , miután a Binjamina és Modi’in iskoláiban észlelt koronavírus-kitörések miatt április óta nem volt ilyen magas a napi új fertőzések száma.

Naftali Bennett miniszterelnök (Jamina) és Nitzan Horowitz egészségügyi miniszter (Meretz) valamint az egészségügyi rendszer többi vezető tagja között szerda délután tartott megbeszélésen úgy döntöttek, hogy augusztus 1-ig elhalasztják a turisták beengedését.

A beltéri maszkviselésre vonatkozó rendeletet is visszaállíthatják, ha Izraelben egy héten át naponta átlagosan 100 COVID-19 eset lesz.

Korábban az Oktatási Minisztérium közölte az oktatási rendszerben regisztrált legfrissebb fertőzési számokat. Jelenleg 253 diák és 25 tanár koronavírusos.

Közülük 37 hallgató és két tanár az elmúlt 24 órában értesült arról, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje.

Ezenkívül 6040 hallgató és 110 tanár van jelenleg karantén alatt, csak az elmúlt nap során 1419-cel nőtt a számuk.

Binjaminában, amelyet szerdán “narancssárgává” minősítettek át – ami magas koronavírus-arányt jelez, jelenleg 120 koronás van, közülük 15-en be voltak oltva.

Chezi Lévi, az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója bejelentette, hogy azok az emberek, akik ,,veszélyes vírustörzs” hordozóval kerültek kapcsolatba, karanténba küdhetők, még akkor is, ha be vannak oltva. A maszkviselést továbbá kötelezővé teszik a repülőtereken, a határátkelőkön és az orvosi létesítményekben is. Lévi aláírta azt a rendeletet is, amely 5000 sékel (450ezer Ft) bírság kiszabását teszi lehetővé a karantént megszegő 12 évesnél fiatalabb gyermekek szüleire.

Teljes cikk

[popup][/popup]