Izrael: harmadik adag Pfizer-oltás a veszélyeztetett felnőtteknek

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael hétfőn elsőként a világon, lehetővé tette a harmadik koronavírus-vakcina dózist a veszélyeztetett felnőttek számára.Az Egészségügyi Minisztérium – írja az ujkelet live – tájékoztatta az egészségügyi szolgáltatókat, hogy megkezdhetik a harmadik adag beadását immunhiányos felnőttek számára, miután Nitzan Horowitz egészségügyi miniszter vasárnap kijelentette, hogy Izrael előrelép az emlékeztető adagok beadásával, még mielőtt az Egyesült Államok és az európai szabályozók jóváhagynák a Pfizer kérését ebben a kérdésben.

A minisztérium a harmadik adag beadását a második utáni 4-8 hét között ajánlotta.

A minisztérium vasárnap közzétett ajánlása tisztázta, hogy az új program célja az antitestszint emelése az immunhiányos betegek körében – beleértve a rákos betegeket és a májtranszplantáltakat, és másokat, akiknél az adatok szerint a közelmúltban gyengült az oltás adta védelem. Továbbá hangsúlyozta, hogy még nem született döntés a harmadik adag vakcina beadásáról az általános felnőtt lakosság számára.

A Siba Orvosi Központ, Izrael legnagyobb kórháza hétfőn közölte, hogy a szívátültetésen átesettek számára biztosítja a harmadik oltást.

Az Egészségügyi Minisztérium epidemiológiai szakértői testülete támogatta a vasárnapi lépést, és azt is javasolta, hogy 12 évesnél fiatalabb gyermekeket is beoltsák kivételes esetekben, mint például súlyos alapbetegség vagy immunhiányos emberrel egy háztartásban élők esetében.

A döntés egybeesik a Pfizer klinikai kísérleteivel a vakcina biztonságosságáról és hatékonyságáról a hat hónapos és 12 év közötti gyermekek körében.

Teljes cikk

Címkék:harmadik oltás, Pfizer vakcina

[popup][/popup]