Izrael-ellenes oktatási anyagot vontak vissza Nagy-Britanniában

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

A Brit Tanárok Nemzeti Egyesülete bejelentette, hogy visszavonja az arab-izraeli konfliktussal kapcsolatos, sokat vitatott, oktatást támogató csomagját, amely egyoldalú és felszíthatja az antiszemitizmust.

terror-1-230x140A csomag neve „My name is Saleh”, és áprilisban tűnt fel egy konferencián. Tartalmát tekintve a „palesztin ellenállást” (gyakorlatilag a terrorizmust) népszerűsíti a brit iskolások körében, képes formában, egyoldalúan, egy palesztin kisfiú szemszögéből, akit „bántalmaztak a telepesek”.

Miután a szervezet először próbálta bagatellizálni a botrányt, bejelentették, hogy „ideiglenesen visszavonják” az anyagot. Egy ideig azzal védekeztek, hogy több szervezettel is együttműködnek, például egy holokauszt-oktatást segítő alapítvánnyal.

Erre reagálva Andrew Percy konzervatív parlamenti képviselő azt nyilatkozta, hogy ez a magyarázat nevetséges, az eset védhetetlen. Úgy fogalmazott: „azoknak, akik felelősek az ifjúság oktatásáért, ahogyan a Brit Tanárok Nemzeti Egyesületének tagjai, arra kell törekedniük, hogy a tananyag kiegyensúlyozott és politikai üzenetektől mentes legyen” – olvasható az israelnationalnews.com-on.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]