Frankel-Károli-Páva ’73 – Közös Hanuka – a 8. nap csodája

Írta: Szombatt - Rovat: Hírek - lapszemle

Frankel-Károli-Páva ’73 – a 8. nap csodája címmel szervez 2012. december 15. szombaton délután 17:30 órától Közös Hanuka ünnepséget három zsinagógai körzet a Páva utcai zsinagógában. (Budapest IX. ker. Páva u. 39.)

közöshanuka_cimlap_mazsihiszreA szervezők a Frankel, a Lágymányos (Bét Salom) és a Páva utcai körzet. Amire számítani lehet. Zenei programok: Fekete László, Jakal Zoltán, Nógrádi Gergely, Zucker Immánuel kántorok, Székelyhidi Hajnal; zongorán kísér: Sándor Szabolcs. Könyvbemutató, gyertyagyújtás, elnökjelölti vita, Bát micva ünnepség, a jókedv és a jó közösség garantált.

Gyerekprogram: arcfestés; Étkezés: Kóser fánk, sült gesztenye és fizetős kóser büfé. Belépődíj: 500 Ft / fő és 13 éves kor alatt ingyenes; Forralt bor és sült gesztenye kupon: 500 Ft.

Gyertyagyújtás / hagyomány: mind a három rabbi Radnóti Zoltán, Verő Tamás és Tótha Péter Joel gyújtanak gyertyát tervezetten 18:30, 19:30 és 20:30 órakor, s tartanak rövid tanítást az ünnepről.

Merre tovább magyar zsidóság? – ismerkedés és beszélgetés a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnökjelöltjeivel – Heisler Andrással és Tordai Péterrel.

Édeshármas – Szántó T. Gábor mutatja be és dedikálja új regényét. – A könyv a helyszínen kedvezménnyel megvásárolható.

BÓNUSZ: Bát micva ünnepség!

A programok napról-napra bővülnek, az esemény facebook oldala ide kattintva tekinthető meg.

Ha szeretnél önkéntesként is segíteni, várnak a szervezők, jelentkezz. Gyere el, s éld át te is a 8. nap csodáját, s talán itt találod meg az igazit.

[popup][/popup]