Franciaország: Az Iszlám Állam fenyegetésére megerősítették a zsidó közösség védelmét

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Gérald Darmanin francia belügyminiszter elrendelte a zsidó közösségek által látogatott helyek fokozottabb védelmét az Iszlám Állam (ISIS) nyílt fenyegetése miatt.

Az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai egy korábbi képen

A dzsihadista terrorszervezet április 17-én a Telegramon fenyegetőzött, hogy megbosszulja az előző vezetője halálát. Abu Ibráhim al-Hásemi al-Kurejsit februárban az amerikai különleges erők öltem meg Szíriában – írja az MTI nyomán a 444.hu. Az ISIS azt kérte a híveitől, hogy az orosz-ukrán háborút kihasználva hajtsanak végre újból merényleteket Európában.

A francia belügyminiszter szerint „az üzenetben a terrorszervezet elsősorban a zsidó közösséget veszi célba”, ezért azt kérte a prefektusoktól meg a rendőrség és a csendőrség vezetőitől, hogy „fokozzák az elővigyázatosságot, és szervezzék meg a franciaországi zsidó közösség érdekeltségeinek fokozott védelmét”, mindenekelőtt a vallási és kulturális helyeknél meg az oktatási intézményeknél.

Európában Franciaországban él a legnagyobb zsidó közösség, a tagjait 600 ezerre becsülik. Az elmúlt tíz év franciaországi iszlamista merényletsorozatának első áldozatai zsidók voltak.

[popup][/popup]