Ez egy izraeli tiszt és egy katona tűzharcban súlyosan megsérült Júdea és Szamáriában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli Védelmi Erők egyik tisztje és egy katona súlyosan megsérült vasárnap hajnalban a palesztin fegyveresekkel folytatott tűzharcokban egy letartóztatási akció közben Júdea és Szamáriában, közölte az izraeli katonai szóvivő. Az izraeli csapatok a művelet során megöltek öt palesztin fegyveres terroristát.

Fotó: IDF

Az incidensről az ujkelet.live tudósít.

Ez volt a legtöbb haláleset eredményező összecsapás az elmúlt hetekben izraeli csapatok és palesztin fegyveresek között Júdea és Szamáriában.

A letartóztatási akció öt különböző helyszínen zajlott, és az izraeli hadsereg szerint egy Hamász-sejtre irányult, amely a közeljövőben jelentős terrortámadást akart végrehajtani Izraelben.

A 24 éves tiszt és a 21 éves katona az elit Duvdevan terrorelhárítási egység tagjai, Dzsenin közelében sérültek meg és a haifai Rambam Orvosi Központba szállították őket több lőtt sebbel.

A Ynet hírportál szerint a kórházban több műtéten estek át, amíg állapotuk stabilizálódott. A sürgősségi osztály vezetője, Dr. Hani Bahusz közölte, a katonák további műtétek előtt állnak, de életüket már nem fenyegeti közvetlen veszély.

,,A Palesztin Hatóság és Izrael közötti biztonsági koordináció és normalizáció miatt Izrael megtámadta a Hamászt és megölte tagjait” – állította a Hamász. ,,Csak a minden formában zajló ellenállás teszi lehetővé Izrael bűncselekményeinek megállítását. A ma meghaltak vére az üzemanyag, amely a folyamatos ellenállást hajtja.”

Az Iszlám Dzsihád terrorszervezet is reagált a vasárnapi heves összecsapásokra, mondván, hogy „sötét napok várnak Izraelre Júdea és Szamáriában. Bűnei csak fokozzák az ellenállást és egységét.”

Teljes cikk

[popup][/popup]