Életfogytiglant kaptak Dvir Szorek tizedes gyilkosai

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt a hadbíróság két palesztin terroristát, amiért előre megfontolt szándékkal halálra késelték Dvir Szorek tizedest 2019 nyarán Júdea-Szamáriában.

Az egyik gyanúsított letartóztatása 2019. augusztus 10-én (Fotó: Izraeli Védelmi Erők)

Kasszím Aszafra életfogytiglani börtönbüntetést plusz 40 évet, unokatestvére, Nazír Aszafra pedig életfogytiglant plusz 20 évet kapott. Ezenkívül kötelezték őket, hogy fizessenek 1,5 millió sékel (mintegy 155,5 millió Ft.) kártérítést Szorek családjának.

A fejleményeket az ujkelet.live ismerteti.

Kasszímot kétrendbeli gyilkossági kísérletért is elítélték egy 2011-es Beer Seva-i terrortámadásért, amiért akkor nem fogták el.

Az izraeli hadsereg szerint Nazír a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet tagja volt.

Kasszím és Nazír közösen tervezték meg a késes támadást, amit végül 2019. év augusztus 7-én hajtottak végre.

Egy kereszteződéshez hajtottak Migdal Oz bejárata közelében, Gus Ecionban, és vártak.

Végül áldozatnak a buszról leszálló 19 éves Szoreket választották, aki akkor civilben volt.

Nazír rátámadt egy taserrel, és többször mellkason szúrta, majd elmenekültek a helyszínről. Két nappal a támadás után elfogták mindkét terroristát.

,,Úgy próbált védekezni, hogy kezével eltakarta az arcát és felsőtestét. Aztán már nem mozdult, én pedig beszálltam az autóba” – mondta a támadó a nyomozóknak.

A gyilkosságot „a palesztin nép szenvedése” és „az al-Aksza [mecset] helyzete” miatt követték el, a Yedioth Ahronoth újság birtokába került kihallgatási átirat szerint.

Szorek eltűnését még aznap este jelentették. A keresésére küldött csapatok hajnali fél 3 körül találták meg a szúrt sebekkel borított holttestét egy Migdal Oz felé vezető út mellett.

Teljes cikk

[popup][/popup]