Dehumanizálás

Írta: jég - Rovat: Hírek - lapszemle

A vezető kormánypárti napilap weboldalán virtigli, dehumanizáló, náci stílusú kirohanás olvasható, egy vélhetően álnév mögé bújó szerző tollából.

Szabó Timea (forrás: wikipedia)

A cikkre Tamás Gáspár Miklós hívja fel a figyelmet. A fröcsögés céltáblája Szabó Timea, a Párbeszéd parlamenti képviselője, aki kifogásolta, hogy a kormány maszkokat és más védőfölszereléseket küld – többek között – Románia magyarlakta településeire.

Nem az a lényeg, hogy ebben a kérdésben hogyan foglalunk állást, írja TGM, hanem az, hogy ennek ürügyén a magyarnemzet.hu kullancshoz, fertőző fekélyhez, baktériumhoz hasonlítja az ellenzéki politikust.

Szó szerint így:

Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe. Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe… Szabó egy nem létező párt tagja, de egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyvere…

Az ellenségnek kinevezett emberek, csoportok, népek dehumanizálása valóban hamisítatlan náci propagandafegyver. Mert ha az ellenség féreg, poloska, kullancs, akkor ebből az következik, hogy minden további nélkül el lehet pusztítani, ki lehet irtani őt és a hozzá hasonlókat.

A tífuszt terjesztő zsidók egy lengyel nyelvű náci plakáton

Az már csak hab a tortán, hogy a szövegben felbukkan a háttérhatalom is – és azt mindannyian tudjuk, hogy a mai magyar kormánypropaganda kit azonosít a háttérhatalommal.

 

Címkék:dehumanizálás, Magyar Nemzet

[popup][/popup]