De addig mi lesz? – konferencia a zsidó közösség jövőképéről

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A nyilvánosság számára nyitott munkakonferenciát rendez De addig mi lesz? címmel június 26-án és 27-én a Zsidó Közösségi Fórum Szövetség (ZSKF) a Fővárosi Levéltárban. Az esemény célja, hogy egy olyan fórumot teremtsen a magyar zsidó civil és/vagy egyházi szervezetek számára, ahol szakmai elvárások mentén tudnak egymással átfogó beszélgetést folytatni a közösség jövőképéről.

A konferencia helyszíne: Budapest Főváros Levéltára

Az ilyen fórumok a közösség széttagoltsága miatt hiányoznak a mindennapi működésből, pedig a magyarországi zsidóság jövőjének alakításában elengedhetetlen azon civil és egyházi erőforrások együttműködése, akik az élet meghatározó területein már hasznos tapasztalattal, erőforrásokkal, elkötelezettséggel és szándékkal bírnak – írja az akibic.hu.

A 22 zsidó civil szervezetet magában foglaló ZSKF tagsága a tervezett konferenciától rövid távon azt várja, hogy létrejöjjön a találkozó, amelynek a közös témái mentén dolgozó szervezetek munkacsoportjai között középtávon megkezdődne és fennmaradna egy aktív és előremutató munkakapcsolat.

Mindez hosszú távon a magyarországi zsidó közösség kulturális és szociális hálójának megerősödését szolgálja, és a rendelkezésre álló erőforrásokkal való jó gazdálkodást segíti. Az ide meghívott szervezetek képviselőikkel, azokat a problémákat kezdik közösen megbeszélni, amelyek előreláthatóan a következő 10 évben meghatározóak lesznek – felvázolják a helyzetet, felvetik a problémákat, jó gyakorlatokat mutatnak be és együttműködést kezdeményeznek a közös ügyekben.

A rendezvény időpontja: 2024. június 26-27, helyszíne: Budapest Főváros Levéltára (13. ker. Teve utca 3-5.) 

A konferencia további részleteiről az elkövetkező hetekben tájékoztatják a nyilvánosságot.

[popup][/popup]