Blinken: Elképzelhető, hogy Putyin túlmegy Ukrajna határain, de akkor a NATO-val kerül szembe

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az amerikai külügyminiszter elképzelhetőnek tartja, hogy Putyin túlmegy Ukrajna határain.

Anthony Blinken külügyminiszter (Forrás: Wikimedia commons)

Az amerikai külügyminiszter meg van győződve arról, hogy Vlagyimir Putyin megpróbálja majd megbuktatni az ukrán kormányt. Antony Blinken az ABC-nek adott interjújában, melyet a 444.hu szemlézett, beszélt arról, hogy szerinte ez is része az orosz tervnek.

World News Tonight on Twitter: “NEW: U.S. Secretary of State Antony Blinken to @DavidMuir: “Is it a possibility that Putin goes beyond Ukraine? Sure, it’s a possibility.”More tonight on @ABCWorldNews. https://t.co/N6PX4MAjBa pic.twitter.com/AD0zONIFlp / Twitter”

NEW: U.S. Secretary of State Antony Blinken to @DavidMuir: “Is it a possibility that Putin goes beyond Ukraine? Sure, it’s a possibility.”More tonight on @ABCWorldNews. https://t.co/N6PX4MAjBa pic.twitter.com/AD0zONIFlp

Blinken azt sem tartja kizártnak, hogy az oroszok Ukrajnán túli területeket is megtámadnak, de biztosította a NATO tagjait, hogy megvédik őket, és idézte a NATO alapító egyezményének 5. cikkét: „aki egy NATO-tagállamot megtámad, az valamennyi NATO-tagállamot megtámadja”.

[popup][/popup]