Az izraeli miniszterelnök fiát is megfenyegették

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Kevesebb mint egy hét alatt másodszor küldtek fenyegető levelet Naftali Bennett izraeli miniszterelnök családjának, közölte a 12-es csatorna.

Az izraeli miniszterelnök, Naftali Bennett családja körében

A levelet nem feltétlenül ugyanaz a személy küldte, aki az elsőt. A jelentés szerint a küldő időt fordított arra, hogy információkat gyűjtsön Bennettékről, és ismerheti a családot – szemlézte a hírt az ujkelet.live.

A csatorna szerint a miniszterelnök ra’ananai otthonába küldött levelet az éles lőszerrel Joninak (16), Bennett nagyobbik fiának címezték. A rendőrség és a Sabak biztonsági szolgálat vizsgálatot indított az ügyben.

Biztonsági tisztviselők azt nyilatkozták, hogy nem hiszik, hogy komoly veszély fenyegetné a miniszterelnököt vagy családját, de mint minden fenyegetést, ezt is komolyan veszik.

Az első levél állítólag kedd reggel érkezett a miniszterelnök felesége, Gilat munkahelyére, és ,,részletes gyilkossági fenyegetést” tartalmazott Bennettet és családját célozva – közölte a 12-es csatorna.

Bennett kedden utalt rá, hogy a fenyegetés politikai jellegű, és Twitteren azt üzente, hogy az ilyen vitáknak nem szabad az „erőszak, megfélemlítés vagy halálos fenyegetés” szintjére jutniuk.

„Miniszterelnök és politikai személyiség vagyok, de férj és apa is, és kötelességem megvédeni a feleségemet és a gyermekeimet” – írta Bennett. A miniszterelnök arra buzdított ,,mindenkit, a politikai spektrumon kívülről, és különösen a közösségi médiában aktív embereket”, hogy ,,mérsékeljék a politikai diskurzus lángját”

Teljes cikk

[popup][/popup]