“Az alagutakban fognak meghalni” – robotokkal a gázai földalatti “metró” ellen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg mérnökei széles körű műveletet kezdenek a Hamász alagútjainak megsemmisítésére a Gázai övezet azon területein, amelyek a szárazföldi offenzíva kezdete óta izraeli ellenőrzés alá kerültek – jelentette a Walla hírportál.

 Robotokat és robbanószerkezeteket használnak az alagutak megsemmisítésére (Fotó: Izraeli Véderő)

A harci mérnökök különböző típusú robotokat és robbanószerkezeteket használnak a “metrónak” is nevezett földalatti járatok, alagutak megsemmisítésére, a Hamász által telepített csapdák felrobbantására és a terroristák megölésére – áll a jelentésben.

“Lehet, hogy eleinte az alagutak kijárataiból való tüzeléssel támadtak meg minket, de miután megteremtettük az ellenőrzést a területek felett, megkezdődött a mérnöki hadművelet” – mondta a Walla-nak a déli parancsnokság egyik magas rangú tisztje.

“Rájuk omlasztjuk a bejáratokat és az alagutakat. Halálzóna lesz belőle. Hibát követtek el, olyan helyet választottak, ahonnan nem tudnak elmenekülni. Az alagutakban fognak meghalni” – mondta.

A jelentés szerint a csapatok már mintegy 100 alagutat semmisítettek meg, nem számítva a légicsapásokban eltaláltakat. (Times Of Israel)

[popup][/popup]