Aláírásgyűjtéssel próbálnak rendőri segítséget kérni egy neonáci felvonulás miatt Liverpoolban

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Több mint kétezren írták alá azt a petíciót, amelyben a rendőrség segítségét kérik a város központjában tervezett neonáci gyűlés ellen a helyi zsidóság tagjai.

white_man_march-230x140Petíció formájában kérik a zsidóság rendőri védelmét a National Action nevű szélsőjobboldali csoport által augusztus 15-re meghirdetett White Man March (Fehér Ember Menete) felvonulás veszélyei miatt Nagy Britanniában – adta hírül a JTA.

A tiltakozás kezdeményezőiként a Merseyside-i Zsidó Képviselő Tanács tagjai felhívták a figyelmet: a négy hónappal korábban megrendezett White Man March során közel száz szélsőséges gyűlt össze Newcastle-ben, ahol a résztvevők izraeli zászlók égetésével és szétszaggatásával demonstrálták mérsékelten toleráns nézeteiket  (a kép a helyszínen készült).

„Ez a menet mély aggodalommal tölt el minket; és úgy gondoljuk, hogy a célja nem más, mint a faji gyűlöletkeltés és közrend megzavarása” – nyilatkozott Howard Winik, a Tanács alelnöke. „Határozottan arra kérjük a rendőrkapitányt, hogy a rendelkezésére álló hatalmát használja a helyi közösség védelmére és tegye egyértelművé, hogy az ehhez hasonló magatartás átlépi a határt és nem tolerálható” – tette hozzá.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]