A Hamász több mint 1000 terroristával ássa a központi alagútját Izrael alatt egy nagy támadásra készülve

Írta: Bolla László / hirekizraelbol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az IDF figyelmeztet a veszélyre, a Hamász támadásokra készül, az Izrael alatt épülő alagútrendszeréből, amelyen becslések szerint több, mint 1000 hamászos terrorista dolgozik folyamatosan és napi 50 métert haladnak előre az alagútban a munkákkal.

alagutA 2014-es Védő Él Hadművelet során közel 30 hasonló alagutat romboltak le az izraeli katonák, de azóta a Hamász folyamatosan újjáépíti ezeket. Az elmúlt hetekben történt alagút beomlások és ott elpusztult hamászos katonákról szóló híradásaik is megerősítik ezt.

Északon a libanoni határnál és délen, az egyiptomi határnál is többször észleltek csempész, vagy terror alagutakat, délen nemrég az egyiptomi hadsereg vízzel is elárasztott ilyen területeket, biztonsági zónát és természetes akadályt alakítva ki a terroralagutak, a terrorista tevékenységek és a csempészet ellen.

Egyes esetekben és területeken a lakosok is többször észleltek zajokat, amelyek alagútásásra utaltak, de nem találták meg azokat.

A növekvő alagút ásási aktivitást mutatja, hogy az elmúlt két hétben öt alagút is beomlott 11 halálos áldozatot okozva. Azt feltételezik, hogy most egy fő alagút ásásba fogtak, a kisebb alagutak ásása helyett, ahol közlekedhetnek majd az Izraelre csapásokat mérni akaró terroristáik.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]