A hadsereg elbocsátott egy szakaszparancsnokot, mert gázai civilekre lövetett

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy szakaszparancsnokot elbocsátottak az Izraeli Védelmi Erők kötelékéből, a múlt hónapban gázai földművesekre leadott tanktűz kivizsgálását követően, melyben egy palesztin megsérült a határkerítés közelében.

Kép forrása: IDF.il

A 11 napig tartó Falak Örzője hadművelet vége felé – tudósít az ujkelet.live – a Nahal-dandár 50. zászlóaljának egyik szakaszparancsnoka utasított egy harckocsit, hogy nyisson tüzet gépfegyverrel a határ közelében dolgozó három palesztin civil csoportjára, eltalálva legalább egyiküket. A földműves állapotát, és az incidens pontos időpontját egyelőre nem közölték a nyilvánossággal.

Az izraeli hadsereg vizsgálatot folytatott a lövöldözéssel kapcsolatban, és a Déli Parancsnokság vezetője, Eliezer Toledano vezérőrnagy és az Északi Parancsnokság vezetője, Amir Baram vezérőrnagy úgy döntött, hogy parancsnoki intézkedéseket hoz az érintettekkel szemben.

,,A vizsgálat megállapította, hogy a lövéseket a szakmai irányelvek és utasítások megsértésével hajtották végre”- közölte az Izraeli Védelmi Erők szóvivője.

A tűznyitást elrendelő szakaszparancsnokot az izraeli hadsereg elbocsátotta, a lövész ellen elbocsátási eljárás indul, és az egység századparancsnokát megrovásban részesítik.

Teljes cikk

[popup][/popup]