A Ben Gurion repülőtéren jövőre bevezetik az önkiszolgáló poggyászfeladást

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A következő napokban növelik a kézipoggyász feladás területét.

Ben Gurion repülőtér – csomagjaikra váró utasok (Forrás: Flickr)

Az izraeli repülőtéri hatóság vasárnap bejelentette, hogy a Ben Gurion nemzetközi repülőtéren 2023 elején digitális rendszert vezetnek be, amely megkönnyíti a poggyász biztonsági átvizsgálását és lerövidíti a hosszú sorokat a regisztrációnál.

A rendszer kiépítése több mint 15 millió USD-ba kerül. Az utasok maguk küldhetik a poggyászt a raktérbe, és fizethetik ki a túlsúlyt.

Az indulási csarnokban erre a célra szolgáló állomásokat állítanak föl, a poggyász súlyának megállapítására, és a túlsúly megállapítására szolgáló mérlegekkel. Az utasok maguk nyomtatják ki a bőröndre kerülő címkét (Bag Tag), amit kézbesítő futárok olvasnak le, mielőtt a poggyász a rakodótérbe kerül.

A következő napokban a kézipoggyász biztonsági ellenőrzési terület bővítésre kerül, a sorbanállási idő lerövidítése céljából. Új technológia alkalmazásával 24 ellenőrzési ponton gyorsítják az átvizsgálást.

„Mostanában az utasok mintegy fele választja az online regisztrációt. Fejlett eszközöket vezetünk be a szolgáltatások színvonalának emelésére” – áll a reptéri tájékoztatójában.

“Mi több, a külföldre utazók biztonsági ellenőrzésére a repülőjegy regisztrációját (check-in), vagy az otthonról történő (online) bejelentkezést követően kerül sor. Az ország elhagyásával kapcsolatos folyamatok online és digitális eszközökön keresztül zajlanak” – folytatódik a szöveg.

A repülőtéri hatóság júliusban bejelentette, hogy az ország északi részén élőknek lehetőségük van az utazás előtti napon regisztrálni a haifai repülőtéren, ami jelentősen enyhíti a Ben Gurion túlterheltségét a nyári nagy forgalomra és a hiányos személyzetre való tekintettel.

Az i24news.tv híre nyomán Bassa László

[popup][/popup]