Fliegauf filmje Izraelben

Írta: Híradó - Rovat: Hírek - lapszemle

Fliegauf Benedek Tejút című filmje képviseli Magyarországot a Sounds and Visions című izraeli videóművészeti kiállításon, amely pénteken nyílik a Tel-Aviv Múzeumban.
 

Forrás: Híradó

 

Tel-Aviv megalapításának 100. évfordulójára az Európai Bizottság izraeli delegációja pályázatot írt ki az uniós országoknak, hogy bemutassák az utóbbi 10 év művészfilmjeit és videóit. 21 tagország Izraelben akkreditált kulturális diplomatái az Olasz Intézet kezdeményezésére végül egy videóművészeti tárlat megrendezése mellett döntöttek. A több százezer eurós költségvetésű projektnek a főszervezője is az Olasz Intézet – mondta el az MTI-nek Lányi Eszter kulturális szakdiplomata.

Hozzátette, hogy a kiállítás egyik kurátora, az Olasz Intézet igazgatója, Angelo Gioé olasz kurátortársával, Maria Rosa Sossaial együtt ragaszkodott Fliegauf Benedek munkájának, a Tejútnak a bemutatásához.

A Sounds and Visions című tárlat Európa kulturális és társadalmi sokszínűségét hivatott bemutatni. Az anyagot különböző témák szerint csoportosították, Fliegauf filmje a Tájkép szekcióban szerepel. A kiállítás március 8-ig tart nyitva a Tel-Aviv Múzeumban.

 

[popup][/popup]