“Friss gyümölcs” – magyar filmnapok Izraelben

Írta: Szombat információ - Rovat: Hírek - lapszemle

A “Friss gyümölcs – magyar filmnapok” rendezvénysorozat 2009. január 13-19. között Tel Aviv, Jeruzsálem és Haifa Cinematheque mozihálózatában mutatja be a magyar filmművészet fiatal generációjának alkotásait.
 

Szombat információ

 

A filmek eredeti nyelven, héber felirattal kerülnek levetítésre. A mozilánc három legnagyobb tagja mellett január 16-án Holonban levetítik Mundruczó Kornél Delta című filmjét, és Izrael legészakibb pontján fekvő Rosh Pinán is megtekinthetőek lesznek a magyar alkotások.

A Magyarország és Izrael közötti diplomáciai kapcsolatok újra-felvételének 20. évfordulója alkalmából szervezett kulturális programsorozatot a “Friss gyümölcs – magyar filmnapok´ indítja útjára, amelyet Tel Avivban és Jeruzsálemben Szentgyörgyi Zoltán nagykövet nyit meg 2009. január 13-án és 14-én. A program kezdeményezője és szervezője Lányi Eszter kulturális szakdiplomata, akinek célja, hogy egy olyan esemény születhessen, amely valódi szakmai kapcsolatokat hoz létre, melyek jövőbeli együttműködések alapjául szolgálhatnak a két ország alkotói között.

A vetítések első napján Petrányi Viktória és Angelusz Iván filmproducerek tartanak előadást a magyar filmfinanszírozásról, az adókedvezmény-rendszerről, az utómunka és koprodukciós lehetőségekről, Groó Diana filmrendező pedig legújabb filmprojektjét mutatja be az izraeli filmes szakma számára szervezett találkozón.

[popup][/popup]