Botrány Mezőberényben: zsidózva kuruckodott a köztisztviselő

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Kivizsgálják a valószínűleg a mezőberényi polgármesteri hivatalból továbbított, kirekesztő gondolatokat tartalmazó elektronikus levél elküldésének körülményeit. 

Forrás: Békés Megye Online

Az ügyben Debreczeni Gábor szocialista önkormányzati képviselő kereste meg a város jegyzőjét, illetve a sajtót, miután hozzá is eljutott az az email, amelynek szerzője Fröhlich Róbert dandártábornokról, vezető tábori rabbiról ír. A Hír6.hu által is ismertetett üzenet első sorában így fogalmaz: „persze hogy a seregben is ott vannak”, majd ismerteti a dandártábornok önéletrajzát.

Később kifogásolja, hogy nincs feltüntetve a férfi állampolgársága, s felteszi a kérdést, nem jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot a rabbi jelenléte

Debreczeni Gábor értesülvén a levélről, arra kérte Mezőberény jegyzőjét, vizsgálja ki az ügyet, s például arra is választ vár, miként fordulhat elő, hogy egy köztisztviselő szélsőséges gondolatokat közvetíthet közpénzen fenntartott rendszeren keresztül. A felvetéseket hétfőn megkapó dr. Baji Mihály elmondta, kivizsgálják az ügyet.

[popup][/popup]