McCartney elfogadta Izrael bocsánatkérését

Írta: Infórádió - Rovat: Hírek - lapszemle

Fellép Tel Avivban Paul McCartney; a zenész 43 évvel az után áll színpadra Izraelben, hogy az ország vezetői lefújták a Beatles ottani koncertjét. Attól tartottak, hogy a gombafejűek dalai erkölcsi romlásba döntik az ifjúságot.

Forrás: Infórádió

 

Az év elején London izraeli nagykövete, Ron Prosor elnézést kért a Beatles még élő tagjaitól, Ringo Starrtól és Paul McCartney-tól, és az elhunytak, John Lennon és George Harrison családtagjaitól, majd meghívta őket, hogy vegyenek részt zsidó állam fennállásának 60. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségeken.

1965-ben politikai nyomásra maradt el a zenekar izraeli koncertje: az ország vezetői attól féltek, hogy a négy liverpooli zenész fellépése erkölcsi romlásba taszítja az ifjúságot.

Paul McCartney végül elfogadta a nagykövet meghívását, és szeptember 25-én Tel Avivban lép fel. “Már alig várjuk, hogy odaérjünk és zenéljünk” – lelkendezett az egykori gombafejű.

“Nagyszerű dolgokat hallottam Tel Avivról és Izraelről, de hallani és tapasztalni teljesen más. Remek estét tervezünk, jó lesz a hangulat” – tette hozzá McCartney.

A zenész idén több koncertet adott már világszerte, fellépett a kijevi Függetlenség Koncerten, szülővárosában, Liverpoolban, amely idén az Európa kulturális fővárosa címet viselte, és a Québecben, amely alapításának négyszázadik évfordulóját ünnepelte.

[popup][/popup]