Nácivadászok “kurucinfós módszerei”: vihar egy pohár vízben

Írta: Forrás: 168 Óra - Rovat: Hírek - lapszemle

A Demokratikus Hálózat holnap szervez megemlékezést az antifasiszta politikus, Ságvári Endre meggyilkolásának helyszínén a Remíz étteremnél. 

Forrás: 168 Óra

A Hálózat új közleményében elhatárolódik a magát Magyar Nácivadász Szövetségnek nevező szervezettől, amely rövid életűnek bizonyult: a honlapja már megszűnt.

A pénteki gyűlésen jelen lesznek azok a baloldali civil szervezetek, amelyek ápolni szeretnék Ságvári emlékét. Felszólal többek között a Nagy Imre Társaság, a Magyar Antifasiszta Liga és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége képviselője is.

A demonstrálókat összehívó szervezetünk a megemlékezéssel a méltóságteljes antifasiszta, szélsőségellenes fellépést kívánja népszerűsíteni – írja a DH a közleményében. Így folytatják: “Demonstrálni kívánjuk, hogy nem félünk a közéletet maffiaszerű eszközökkel ellehetetlenítő társadalmi, politikai csoportoktól. Minden területen elítéljük azokat törekvéseket, amelyek antidemokratikus, gyűlöletkeltő módon lépnek fel. Ennek megfelelően nem értünk egyet és elítéljük az állítólagos Nácivadász Szövetséget, mivel az a megszűnt kurucinfóra emlékeztető módszerekkel és retorikával lép fel. Nem fogadhatjuk el, nem alkalmazhatjuk ezeket a módszereket, mert ezáltal legalizáljuk azokat.”
 

[popup][/popup]