Gyöngyöspatán a Jobbik

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Vége a “pintéri arroganciának”?
“A Jobbik Gyöngyöspatán legyőzte a Fideszt”

 

forrás: belfold.ma.hu
 

Vége a “pintéri arroganciának”?
“A Jobbik Gyöngyöspatán legyőzte a Fideszt”

A párt elnöke hétfőn azt, hogy a vasárnapi időközi polgármester-választást jelöltjük, Juhász Oszkár nyerte, úgy értékelte: a Jobbik Gyöngyöspatán legyőzte a Fideszt, ennek pedig országos folyamatokat kell elindítania.

Juhász Oszkár a sajtótájékoztatón azt mondta: a közbiztonság helyreállítása érdekében az érpataki, valamint a tiszavasvári modellt tartja követendőnek Gyöngyöspatán.
  
Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint Gyöngyöspatán a magyar emberek és az igazság győzött „a pintéri arrogancia, az orbáni nemtörődömség, a véderős primitívség és az amerikai gyomorforgató részvétellel szemben”.   

A Jobbik elnöke mérföldkőnek nevezte pártja a Heves megyei településen elért győzelmét. Azt mondta: az eredménnyel okafogyottá vált az egyenruhás bűnözés kivizsgálására létrehozott parlamenti bizottság, ezért annak feloszlatására szólította fel a kormányoldalt. Ehelyett szerinte a Jobbik javaslatára, a cigány-magyar együttélést vizsgáló bizottság felállítására lenne szükség.   

Hozzátette: újra napirendre kell venni „a magyar társadalom önvédelmi reakciójaként létrejövő szervezetek ügyét”, a Magyar Gárdáét és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületét, a gyöngyöspataiak ugyanis ezek jelenlétének dacára mondtak igent a Jobbik jelöltjére.   

Arra a kérdésre, hogyan győzhette le a Jobbik a Fideszt, ha fideszes jelölt nem indult, Vona Gábor azt felelte: „volt fideszes jelölt”, a nagyobbik kormánypárt egy olyan jelöltet támogatott, amelyről mindenki tudta, hogy fideszes.     Juhász Oszkár azt mondta: a közbiztonság helyreállítása érdekében a tiszavasvári modellt tartja követendőnek, vagyis egy a rendőrséggel megállapodást kötő, jogszerűen működő településőr szervezetet hozna létre Gyöngyöspatán.     

A béke, a rend és a nyugalom uralkodott az alatt a két hét alatt, amíg a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a településen járőrözött – mondta Juhász Oszkár, hozzátéve: semmi nem árnyékolta be a cigány-magyar viszonyt.   

Elmondta azt is: a szociális problémákat az érpataki példa alapján oldaná meg, a többi közt bevezetné a szociális kártyát és azokat támogatná, akik tenni akarnak a közösségért, nemre, bőrszínre, korra vagy világnézetre tekintet nélkül.

Hozzátette: a romboló tevékenységet azonban szankcionálná. Juhász Oszkár arról is beszámolt: már tárgyal olyan befektetőkkel, akik a megválasztásához kötötték a településre érkezésüket, róluk azonban egyelőre nem árult el részleteket, csak annyit közölt: külföldi és magyar befektetők egyaránt vannak közöttük, olyanok, „akik nem Magyarország gyarmatosításán tevékenykednek”.   

A politikus azt mondta, hogy Balázs József, a térség fideszes országgyűlési képviselője telefonon megfenyegette, hogy Gyöngyöspata nem fog pályázati pénzeket nyerni a Jobbik vezetése alatt.

 

[popup][/popup]