Novák Előd megtért: holokauszt emlékművet koszorúzott

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Tévedésből egy holokauszt emlékművet koszorúzott meg Novák Előd. A jobbikos honatya az úgynevezett becsület napján, a náci katonák budapesti kitörésére való emlékezés kapcsán Karcagra volt hivatalos.

 

 A rendezvény helyszínéül a helyi Jobbik a II. világháborús emlékművet választotta. Később derült csak ki a résztvevők számára, hogy ennek hátoldalán azonban ez áll: “Örök emlékül a haláltáborokban és munkaszolgálatosokként meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártírnak.” Novák Előd gárdisták díszőrsége között koszorúzta meg az emlékművet, és beszédet mondott Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda főkapitánya is – írja a Kurucinfó.

Novák Előd a lapnak elismerte a bakit. “Beszédemben akkor épp azt mondtam, hogy az évnek már szinte minden napjára jut valamilyen holokauszt-megemlékezés, így szép, hogy végre az 1945. februári kitörők előtt is méltó módon tiszteleghetünk. Mármint a karcagi rendezvény létszámára, a színvonalas programra gondoltam; nem erre az amúgy jellemző helyzetre, ami végülis csak alátámasztotta mondandómat” – írta a Jobbik alelnöke.

A szélsőjobboldali orgánum kérdésére, miszerint “Ugye tudod, hogy holokauszt nem volt, hanem lesz?”, a honatya azt a választ adta: “Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom.”
 

[popup][/popup]