Fasisztákra csapott le az olasz rendőrség

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A csoport tagjait fasiszta és rasszista eszmék terjesztésével vádolják, egyikük kapcsolatba hozható egy terrorista szervezettel

Forrás: Híradó

 

 

Lecsapott az olasz csendőrség egy szélsőjobboldali szervezetre péntek hajnalban Rómában.

A csoportot fasiszta és rasszista eszmék terjesztésével gyanúsítják, tagjaitól pedig széles pengéjű késeket, baseballütőket és botokat koboztak el. A Militia nevű szélsőjobboldali mozgalom négy tagja ellen vizsgálatot indítottak, de nem vették őrizetbe őket. Egyikük kapcsolatba hozható az Ordine Nuovo terrorista szervezettel is – tudósított az ANSA olasz hírügynökség.

Az elfogott szélsőjobboldaliakat a fasizmus dicsőítésével, valamint faji és vallási ellentétek szításával vádolják. A csoport tagjai ellen ezek alapján egy 1993-as, idegengyűlöletet és rasszizmust büntető törvény értelmében jogi eljárás indítható. A La Republica című baloldali napilap internetes oldala szerint a négy ember ellen az is felhozható, hogy februárban a Rómából deportált zsidóknak állított emléktáblákat szennyeztek be. Ezen kívül az olasz főváros zsidó közösségének feje, Riccardo Pacifici ellen terveztek erőszakos akciókat és a polgármestert, Gianni Alemannót is megfenyegették.

[popup][/popup]