“Zsidó parancsra” dolgozik a radikális párt?

Írta: Heti Válasz - Rovat: Hírek - lapszemle

“Hát nem megállapodás volt, hanem egy rendezvényen együtt léptek föl” – próbálta bagatellizálni az esemény jelentőségét az alelnök.  

Megint a Jobbikot támadja a Kuruc.info

2010. mákus 14. / Heti Válasz

„Mégiscsak elkezdődött a fideszesedés, s azt kell látnunk, hogy a Jobbik már a parlament megalakulása előtt zsidó parancsra határolódik el korábbi szövetségeseitől?” – intézett újabb támadást a Jobbik ellen a Kuruc.info.

A párthoz egyébként közelálló hírportál azt veti Balczó Zoltán alelnök szemére, hogy az MTV Ma reggel című műsorában elhatárolódott Budaházy Györgytől és csoportjától.

Ráadásul Balczó mindössze „egy rendezvényen való közös föllépésnek” minősítette azt a tavaly június 14-i szegedi találkozót, ahol Vona Gábor Toroczkai Lászlóval, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alapítójával és tiszteletbeli elnökével, Tyirityán Zsolttal, a Betyársereg képviselőjével (aki korábban a Magyar Nemzeti Arcvonal, illetve a Vér és Becsület szervezetek aktivistája, illetve a 2003-as „Becsület napja” egyik szónoka volt), Kiss Róberttel, a Magyar Gárda főkapitányával és Zagyva György Gyulával, a HVIM elnökével (aki azóta a Jobbik listájáról bejutott a parlamentbe) közösen jelentette be: szervezeteik a jövőben összefognak és együttműködnek. (Toroczkai bejelentése szerint az egyeztetésen a fenti szervezetek mellett Budaházy, a Magyar Rock Nemzeti Egylet, és több olyan szervezet is, amelyek nem akartak a sajtó nyilvánossága elé lépni.

A Ma reggel műsorában Betlen János műsorvezető kérdésére, amely az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos vezetése és a párt esetlegesen nemzetbiztonsági kockázatot jelentő kapcsolatai közti ellentmondást firtatta, Balczó a következőket mondta: „A Hunnia csoporttal, amit valahogy, közvetve, valamennyire gondolom, hogy kikről van szó, a Jobbiknak semminemű kapcsolata nincsen. Tehát egy külön kérdés az, hogy a Jobbikhoz tartozik két olyan jogvédő – Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás -, akik a pártnak nem tagjai, de európai parlamenti, illetve leendő magyar képviselők, akik a maguk jogvédő tevékenységét továbbra is folytatják, akik úgy ítélik meg, hogy bizonyos letartóztatások, majd azt követő eljárások sértik a törvényeket, és ebben az ügyben ők föllépnek. De ez semmiképpen nem jelenti, hogy a Jobbiknak, mint politikai pártnak, bármilyen szinten hozzájuk közük lenne. (…)

Mi egy teljesen külön úton járunk. A Jobbik egy politikai párt, radikális, a törvények betartásával működik; Budaházy György egy egész más felfogásban működik, tehát… Csak érdekességképpen: én Budaházy Györggyel életemben egyszer találkoztam, egy hajdúböszörményi rendezvényen, tehát ilyen értelemben szervezett kapcsolat talán elég nehéz, miután én 2003 óta alelnök vagyok.

Tehát szögezzük le, hogy ez teljesen két külön ügy, és a kapcsolat csupán az, hogy a Jobbikhoz más szempontból tartozó emberek, akiknek a jogvédő tevékenysége továbbra is létezik és fönnáll, ők ebben az ügyben úgy ítélik meg, hogy itt politikai eljárásról van szó. Nyilván az alap az, hogy 2006 októberében is olyan eljárások voltak, amik köztörvényesnek indultak, de kiderült, hogy politikai indíttatású; nyilván mi azt várjuk, hogy a független bíróság minél hamarabb ezeket az ügyeket lezárja…”

 

[popup][/popup]