Köves rabbi nem ért egyet Feldmájerrel – nem veszélyes az utca

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Köves Slomó budapesti ortodox, hászid rabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője a TV2 reggel műsorában elmondta: túlzásnak tartja Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnökének figyelmeztetését, mely szerint jobban teszik a magyarországi zsidók, ha a március 15-én otthon maradnak vagy külföldre utaznak.

  slomo.jpg  
  Köves Slomo rabbi  

Köves úgy vélte, nem kell megfogadni Feldmájer tanácsát. A rabbi szerint nem szabad a zsidó identitást csak a holokauszthoz kötni, az sokkal több, sokkal ősibb annál.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője szerint március 15-e a zsidóság ünnepe is. “Óvatosnak kellene lenni, hogy mit nyilatkozunk, annál is inkább, mert nem vagyunk olyan helyzetben, hogy veszélyes lenne kimenni az utcára” – jelentette ki a rabbi.

Köves Slomó szerint Feldmájer kijelentései alapján úgy tűnhet, mintha ez az egész zsidóságnak a véleménye lenne, szerinte azonban “nem lehet blokkosítani” és az egész zsidóságot felszólítani, hogy hova menjenek.

Nagyon nagy lelki terhet jelent most zsidónak lenni március 15-én, ezért aki nyugodtan akar ünnepelni, vagy maradjon otthon, vagy töltse a nemzeti ünnepet külföldön – ismételte meg korábbi felhívását a Nap-keltében a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke.

Az országban erősödik a radikális hang, és bár 10 ezer ember akarja tönkretenni 10 millió ünnepét, sajnos, ez elég a félelemhez – teszi hozzá az elnök, aki egyébként maga jelen lesz a rendezvényeken, mert ezt tartja feladatának. Ez egy abnormális ország, ahol fél évig lehet a média kereszttűzében zsidózni, és bátran nyilatkozhat az, aki annak idején zsidókat lőtt bele a Dunába – mondta Feldmájer.

(Forrás: www.hirado.hu – VGO – Hírszerző)

[popup][/popup]