Moszkva palesztin-izraeli párbeszédet szorgalmaz

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A palesztin Hamász második vezetője hétfőn Moszkvába utazott, hogy támogatást szerezzen a diplomáciai és gazdasági szankciók feloldásához.

Oroszország hétfőn a palesztinok és izraeliek közötti párbeszédet szorgalmazta Háled Mesaalnak, a Hamász iszlamista palesztin szervezet politikai vezetőjének moszkvai látogatásakor.

“Oroszország megerősítette álláspontját: támogatja a palesztinok közötti egyetértést, a közel-keleti kvartett ismert kritériumainak figyelembe vételével, valamint a palesztinok és Izrael közötti békés párbeszédet” – közölt az orosz külügyi tárca közleményében. A közleményt Háled Mesaal és Alekszandr Szaltanov orosz külügyminiszter-helyettes tárgyalása után tették közzé.

“Amennyiben a Hamasz és a Fatah (palesztin szervezetek) által Mekkában elért megállapodások teljes egészükben megvalósulnak, ennek új lehetőségeket kell biztosítania a palesztin-izraeli párbeszéd megújításához és a fő probléma, Palesztina kérdésének megoldásához” – szögezte le Alekszandr Szaltanov egy interjúban.

A Hamász második számú vezetője hétfőn kezdett kétnapos látogatást Moszkvában, hogy megnyerje Oroszország támogatását a kvartett által a palesztin kormánnyal szemben elrendelt diplomáciai és gazdasági szankciók feloldásához.

(Forrás: AFP/ITAR-TASZSZ/MTI/hirado.hu)

[popup][/popup]