Oszinak mennie kell!

Írta: Heti Válasz - Rovat: Hírek - lapszemle

Elég ocsmány az is, ahogy az MSZP nem adja Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt, persze. Ahogy szoci parlamenti képviselők felülbírálják az ügyészséget, és elmondják, az miért is nem indokolta kellőképpen a két fórumos mentelmi jogának felfüggesztési kérelmét. Holott annyira nem bonyolult az UD Zrt.-ügy ezen szála. Zsarolás. Zsa-ro-lás. Ez a gyanú például Herényivel szemben.

Forrás: Heti Válasz

 

 

Molnár Oszkár vállalhatatlan. A fideszes mismásolás szánalmas.

A történet mindenesetre nem érdemel több szót. Az ugyanis, hogy az MSZP és az MDF régóta összejátszik, vélhetőleg még az a vak fiatalember is látja, akit a minap nem engedtek be egy boltba a kutyájával, és akinek szívből kívánjuk, hogy nyerje meg a bolt ellen indított pert. Másrészt hervad már a szegfű is meg az ibolya is, jövőre nemigen lesz itt mentelmi jog, úgyhogy az ügyet ki lehet majd vizsgálni szépen, s kiderül, ártatlan-e ez a bájos páros, vagy sem.

Ha már viszont aktuális „kéz kezet mos”-akció, akkor sokkal izgalmasabb a Fidesz mutatványa Molnár Oszkárral. Ez a párt ugyanis bevallottan kétharmados többséget remél jövőre – elnöke Felcsúton már olyan kétharmados változtatásokra esketi a képviselőjelöltjeit, hogy kisebb lesz a parlament meg az önkormányzati testületek -, a holdudvar értelmisége rendszeresen előáll valami erkölcsi mantrával, térjünk meg, vagy a hazugság csúnya dolog, lelki megújulás, stb.

És akkor jön ez az edelényi polgármester, mellesleg parlamenti képviselő, az „Oszi”. Mert Orbán Viktor csak így hívja. És Oszi szakmányban beszél baromságokat, tesz kemény kijelentéseket, amelyeket nem tud bizonyítani. Kezdte ugye azzal, hogy a roma nők gumikalapáccsal ütögetik a hasukat, hogy idióta gyerekük szülessen, így pedig több segélyhez jussanak. Bizonyítani nem tudja ugyan, de mivel az egész egy szócsatában hagzott el, meggondolatlanul, s az általánosításért aztán elnézést is kért, amit a helyi cigányvajda el is fogadott, hajlottam rá, hogy legyintsek a bérfasisztázók jajveszékelésére, és magam is elrendezett helyi ügyként kezeljem a dolgot.

Reméltem, hogy ha máshol nem, hát a parlamenti folyosón odaszólt azért Navracsics, vagy Orbán, hogy „Oszi, ezt még elintéztük ezzel a helyi ügy szöveggel, de most már nagyon figyelj oda, miket beszélsz, mert a következőnél repülsz a pártból”.

De nem tették. És Oszi megvadult. Múlt heti nyilatkozata szerint a zsidó nagytőke fel akarja vásárolni a világot, különösen pedig Magyarországot, a nyelvünket is tönkre akarják tenni, pedig gazul elhallgatott tudósok kimutatták, hogy a magyar nyelv a világ legősibb nyelve – mi tagadás, a „magyar mint világősnyelv”-elmélet kidolgozását sem egy fideszes polgármestertől várnám, ha várnám egyáltalán. De ez csak súlyosbító baromság, a lényeg a zsidó nagytőkés kijelentés.

Vannak ugye olyan dolgok, amelyeket politikusként Európában nem illik emlegetni. A „zsidó nagytőke” szóösszetétel ilyen. Én viszont nem vagyok híve a szemellenzős politikai korrektségnek, úgyhogy önmagában ezért még nem követelném Molnár eltávolítását az országos politikából.

Zsidó nagytőke ugyanis természetesen létezik. Csakhogy annak működését nem a zsidósága, hanem a nagytőkesége határozza meg. Úgy viselkedik, mint minden nem zsidó nagytőke a világon. Még nagyobb tőke akar lenni. Fel akar vásárolni, profitot akar szerezni, stb. S ahogy mondjuk az orosz nagytőke is szolgál nemzetstratégiai célokat, úgy bizony a zsidó is. Meg a magyar is (Mol), ha jól vezetik az országot. Egyes izraeli politikusok ki is mondják, hogy fölvásárolják Magyarországot, mert nekik az megéri. Remek. Örüljünk. Újabb megerősítését kaptuk csak annak, hogy értékes hely ez a mi hazánk.

A felvásárlás vágya önmagában tehát nem gond. Azt ugyanis, ami nem eladó, nem lehet megvenni. A sukorói mutyival sem az a baj, hogy idejöttek zsidó nagytőkések területet bugázni, aztán jól továbbgazdagodni a továbbadásából. A baj az, hogy ehhez kormányzati segítséget kaptak, konkrétan Gyurcsánytól és Bajnaitól. Nem az a gonosz – legyen zsidó, vagy albán, vagy maláj – aki a saját üzleti érdekét tartja szem előtt. Ha valakire haragudni kell, azok a kormánytagok. Akik elvileg a magyar állam érdekeit kellene, hogy képviseljék, de inkább odaadják – csalásokkal, törvénymódosításokkal segítve, bagóért – a „befektetőnek”, amit akar. Személyesen nekik bizonyára jövedelmező egy ilyen üzlet.

Ez tehát a gond Oszi gondolatmenetével. Hogy létező problémákat nem ért, ezért inkább zsidó világösszeesküvés-elmélettel magyarázza azokat. Oszi tehát, ne szépítgessük, bugyután zsidózott, ami elvileg csak őt minősítené. Hétfőn viszont találkozott frakcióvezetőjével. Azóta a Fideszt is. Ezt a nyilatkozatot adta ki a párt:

„Navracsics Tibor a mai napon megbeszélést folytatott Molnár Oszkárral. A Fidesz frakcióvezetője és Edelény polgármestere egyetértettek abban, hogy a politikában tűrhetetlen az antiszemitizmus, a kirekesztés, az erőszak és a hazugság minden formája. Molnár Oszkár leszögezte: mint ahogyan eddig is, a munkája és nem származása alapján ítél meg minden embert.”

Még csak nyilvános dorgálás sincs. Semmi. Remek. Ezek után majd a zsebembe tömöm a boltban a csokit, aztán ha valamilyen csoda folytán elkap az amúgy mindig ásítozó pohos biztonsági őr, majd kiadok egy nyilatkozatot, hogy „egyetértek az állítással, amely szerint lopni csúnya dolog”.

Szánalmas. Orbán Viktor nyilatkozata szintén. Arra a kérdésre, szerinte valóban antiszemita-e Molnár Oszkár kijelentése, azzal válaszol, hogy „ha egy parlamenti képviselő mondatával kapcsolatban az újságíróknak kérdése merül fel, forduljanak a gondolatok gazdáihoz”.

Annyira nem volt bonyolult a kérdés. Igen, vagy nem? Helyette mégis ócska mismásolás, elkenegetés. (Némi fejlődés mutatkozik azért: Orbán ma reggel már elismerte, hogy kínosak Molnár kijelentései. Ehhez három napra volt szükség.) Félreértés ne essék, ettől a Fidesz nem lesz antiszemita, sőt, az ilyen címkék elég veszélyesek, sosem szerettem, ha rásütik egy pártra, vagy emberre. Oszinak is rengeteg tulajdonsága van bizonyára – őt magát sem antiszemitáznám le. A kijelentését viszont egyértelműen. Tehát a Fideszben nincs fasisztaveszély – morális deficit viszont van. Ha egy politikus idiótaságaival blamálja a pártját, és nem is először teszi, akkor attól a politikustól el kell búcsúzni. Molnár Oszkár ugyanis vállalhatatlan figurává tette saját magát.

Nem is értem ezt az egészet. Mégis mit kockáztatott volna Orbán Viktor, ha szűkszavúan annyit közöl: elköszönünk a mi Oszinktól, jövőre nem indítjuk? Az egyéni mandátumot félti? Oszi a múltkor sem hozta, meg különben is, mi az a kis mandátumocska, ha egyszer úgyis tuti a kétharmad? Így viszont sokkal többet kockáztat egy mandátumnál. A reményt, hogy tisztább világ köszönt ránk, ha ő kormányoz. Olyan világ, ahol az akol melege nem véd meg mindentől. Ahol a tetteknek következményük is van.
 

[popup][/popup]