A Fidesz hívja vissza Ékes Ilonát!

Írta: Népszava online - Rovat: Hírek - lapszemle

Az MSZP vasárnap felszólította a Fideszt, hogy hívja vissza képviselőjét, Ékes Ilonát a parlament emberi jogi bizottságából. “A minap Ékes Ilona, a Fidesz országgyűlési képviselője a homoszexuálisok felvonulásával kapcsolatban olyan kijelentésekre ragadtatta magát, ami alapján megkérdőjelezhető, hogy a továbbiakban részt vehet-e az emberi jogi bizottság munkájában” – mondta Török Zsolt szocialista képviselő.
 

Megkérdőjelezhető, hogy a továbbiakban részt vehet-e az emberi jogi bizottság munkájában

 

Ékes Ilona arról beszélt, hogy a homoszexuálisokat gyógyszeres kezeléssel kellene heteroszexuálissá átnevelni, a melegfelvonulás a közrendre és a közerkölcsre veszélyes, ezért nem lenne szabad engedélyezni – mondta a szocialista képviselő, aki szerint a XXI. században nem engedhető meg, hogy egy országgyűlési képviselő a gyülekezési jog korlátozására utaló kijelentéseket tegyen. “Arra szólítjuk fel a Fideszt, hogy hívja vissza Ékes Ilonát az emberi jogi bizottságból, és Balog Zoltánt (Fidesz), az emberi jogi kisebbségi és vallásügyi bizottság elnökét, hogy határolódjon el Ékes Ilonától és kijelentésétől” – mondta Török Zsolt.

Elfogadhatatlan bármelyik kisebbség ellen támadást indítani – mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke vasárnap, egyetértve a Helsinki Bizottsággal, amely elítélte a Meleg Méltóság Menete elleni megfélemlítő akciókat. Havasi Bertalan, az ellenzéki párt sajtófőnöke pénteken azt mondta: Ékes Ilona magánemberként tartott egy saját maga által szervezett sajtótájékoztatót a melegfelvonulásról, amelyen a magánvéleményét mondta el, ezért a Fidesz ehhez semmit nem kíván hozzáfűzni.

Vasárnaptól rendezik meg tizennegyedik alkalommal a korábban Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztiválnak nevezett egyhetes rendezvénysorozatot, amelyet az idei évtől Budapest Pride-nak hívnak. A fővárosi melegfelvonulást szeptember 5-én tartják.

[popup][/popup]