Rendőrségi összecsapás a gárdistákkal?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A rendőrség és a gárdisták összecsapása sem kizárt, miután a Pest megyei Rendőr-főkapitányság a Népszabadságnak megerősítette: a “szükséges erővel” jelen lesz az új Magyar Gárda holnapi szentendrei tisztavatásán; szabálysértés vagy bűncselekmény esetén magánterületen is feloszlatja a megmozdulást. A Nemzeti Egyletek elnevezésű szervezet élőláncot szervez a rendezvénye köré, a Jobbik és a Magyar Gárda pedig közölte: a rendelkezésére álló eszközökkel megakadályozza a hatósági fellépést.

 

A hatóság a “szükséges erővel” jelen lesz a tisztavatón – A gárda és a Jobbik is ellenállásra buzdít

 

A Magyar Gárda honlapja augusztus 20-án közleményben tudatta: “A Fővárosi Ítélőtábla ítéletének megfelelően az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 5. § alapján létrehozott, a feloszlatott Magyar Gárda Egyesület jogutódjának nem minősülő Új Magyar Gárda Mozgalom (Magyar Gárda) ünnepélyes eskütételére 2009. augusztus 22-én, szombaton, du. 3 órakor kerül sor magánterületen, a szentendrei Skanzen mellett (Sztaravodai utca).

Sajnos az ötvenes éveket idéző rendőrállam már a magántulajdon alkotmányos sérthetetlenségét és a magyar emberek ünnepléshez való jogát sem tartja tiszteletben: a mai napon a szentendrei rendőrség megkereste a terület tulajdonosát és bűncselekmény elkövetését előre vélelmezve kijelentette, hogy a magántulajdonba behatolva ott az ünnepélyes eskütételt fel fogják oszlatni.

A Magyar Gárda a szükséges jogi és biztonsági ellenlépéseket megteszi: a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédei a helyszínen teljesítenek szolgálatot továbbá a Magyar Gárda biztonsági szolgálata a jogellenes hatósági lépések elkövetését a rendelkezésére álló eszközökkel megakadályozza.

Kérjük szimpatizánsainkat, hogy az avatás helyszínén minél nagyobb számban jelenjenek meg, ezt az eseményt pedig fénykép- és videófelvételekkel örökítsék meg az utókor (és az esetleges jogi eljárás) részére! A BKV-val érkezők számára a HÉV végállomásától ingyenes buszjáratok állnak az érdeklődők rendelkezésére”.

A Népszabadság kérdésére a Pest megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea hadnagy közölte: a PMRFK a “szükséges erővel” jelen lesz a szentendrei helyszínen. Függetlenül attól, hogy a tervezett rendezvényt magánterületen tartják, a rendőrségi törvény alapján – szabálysértés vagy bűncselekmény esetén – lehetőségük van a beavatkozásra.

Kérdésünkre, miszerint ez praktikusan a behataolást, s az oszlatást jelenti-e, a szóvivő azt mondta: ha a jogerős bírósági ítélet ellenére a szervezők megvalósítják a jogellenes cselekedetet, a rendőrség a helyszínen fellép ez ellen. Hogy milyen erővel, s ez akár kommandósok bevetését is magában foglalja-e, a szóvivő nem árult el részleteket.

Nem kizárt, hogy a Magyar Gárda, majd Vona Gábor, a Jobbik elnökének közleménye alapján a szombati gárdaavatás összecsapásba torkollik. Vona ugyanis leszögezte: “A szombati szentendrei Gárda-eskütétel hosszú idõre meghatározza a nemzeti oldal jövõjét.

A hatalom az elmúlt napokban mindent megtett, hogy erõszakosságával elrettentsen és megfélemlítsen bennünket. A helyzet a báránybõrbe bújt farkas tipikus esete. A velejéig romlott kormányzat a demokráciára hivatkozva, antidemokratikus módon próbálja meg felszámolni a törvénytisztelõ és rendpárti erőket, annak meghatározó szervezetét, a 2009. július 11-én alakult Új Magyar Gárda Mozgalmat.

Mi azonban nem félünk, mert az igazság a mi oldalunkon van, és az igazság elõbb-utóbb utat fog törni magának. Azok pedig, akik most a magyarellenes agresszió irányítói és kiszolgálói Magyarországon, felelni fognak minden bûnükért.

A Jobbik csatlakozik a Nemzeti Egyletek civil felhívásához, mi is arra kérünk mindenkit, hogy aki tud, az jöjjön szombaton három órára Szentendrére a Skanzen melletti, Sztaravodai utcai magánterületre, ahol a Jobbik családi napot szervez.

Én és a Jobbik vezetõi ott leszünk, így alkalom nyílik mindenki számára a személyes beszélgetésre, a jövõ feladatainak kötetlen megbeszélésére. A rendezvényen várhatóan ott lesznek EP-képviselõink is, valamint több száz gárdista”.

 

[popup][/popup]