A zentai zsidóság deportálásának 65. évfordulójára emlékeztek

Írta: Karpatinfo - Rovat: Hírek - lapszemle

A zentai zsidóság deportálásának 65. évfordulójára emlékeztek a vajdasági város zsidó temetőjében.
 

 

A Zentai Holokauszt Emlékbizottság nevében Ádám József mondott beszédet. Pék Zoltán, a város polgármestere arról szólt, hogy nem könnyű számba venni és feldolgozni mindazokat a tragikus eseményeket, amelyek a város polgáraival történtek, a bosszú, az értelmetlen háború áldozatául esettek közül sokan jeltelen sírokban fekszenek – írta a vasárnapi megemlékezésről a Magyar Szó című vajdasági napilap hétfői számában.

Szabados Róbert, a Szerbia Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökhelyettese arról szólt, hogy “a fájdalom még mindig a szívünkben van, és mint az örökmécses lángja óva int mindenkit, hogy felelősséggel tartozunk egymásnak. És ne történjen meg soha senkivel, hogy valakit azért fosztanak meg életétől, mert más a vallása, vagy a politikai nézete”.

A megemlékezésen Halbrohr Tamás, a szabadkai zsidó hitközség elnöke mondott halotti emlékimát. A gyászünnepség emlékműsorában közreműködött három vajdasági magyar művész: Hajnal Anna énekes, Verebes Krnács Erika előadóművész és Zsoldos Ervin énekes-muzsikus.
 

[popup][/popup]