Új vallási műsor az ATV-n

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Orient Press

2008. január 9. Az ATV a katolikus, a református, az evangélikus és az evangéliumi protestáns egyházak valamint a zsidó hitközség részvételével „Nem csak kenyérrel él…” címmel, a Biblia évéhez kapcsolódó vallási műsort indít hétköznap reggelente.

2008. január 7-től megújult az ATV reggeli műsorkínálata. Ennek keretében minden hétköznap a reggeli főműsoridő a Nem csak kenyérrel él… című új műsorral kezdődik, amely a munkába, iskolába készülő és az otthonukban tevékenykedő embereknek kíván spirituális értékeket közvetíteni.

A műsor a zsidó–keresztény kinyilatkoztatáshoz tartozó vallások közös értékeit hangsúlyozza. Felváltva egy-egy nap a nagy történelmi felekezetek valamint a nagyobb evangéliumi protestáns felekezetek képviselői szólalnak meg. Az egyenként 10 perces adásokban papok, lelkészek, lelkipásztorok, tanárok valamint hívő politikusok, közéleti személyiségek és értelmiségiek osztják meg üzeneteiket, amelyek a Szentírás és az azon alapuló értékrend megismertetését és népszerűsítését szolgálják.

Januárban Jelenits István piarista tanár, Kókai Nagy Viktor református lelkész, Hafenscher Károly evangélikus lelkész, Radnóti Zoltán rabbi, valamint Grüll Tibor történész előadásai hangzanak el, többek között a Biblia történeti hitelességéről, Jézus csodatetteiről, a boldogmondásokról illetve a Teremtés könyve legfontosabb szereplőiről, Noéról és az ősatyákról.

A Nem csak kenyérrel él… című műsor minden hétköznap reggel 6.30–6.40 között jelentkezik az ATV műsorán.

[popup][/popup]