Rakétaállásra lőtt, palesztin családot talált el egy izraeli tank

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

 

MTI/2008. június 11. Izraeli harckocsilövedék megölt egy palesztin kislányt szerda reggel a Gázai övezet déli részén – közölték palesztin egészségügyi források.

A kislány korát a hírügynökségek eltérően – 6 vagy 9 vagy 10 évesnek – adták meg. Családjának két másik tagja is megsebesült a házukat érő lövéstől Hán-Júnisz várostól keletre, Karara faluban – tették hozzá.

Nem sokkal később egy másik izraeli harckocsilövedék megölte a Gázai övezetet uralma alatt tartó Hamász egyik fegyveresét is.

Az izraeli hadsereg szóvivője közölte: “szárazföldi erőik szerda reggel tüzet nyitottak terroristákra Hán-Júnisz közelében, nem messze a palesztin területet Izraeltől elválasztó biztonsági kerítéstől”, mert palesztin fegyveresek arra készültek, hogy rakétákat lőnek ki izraeli területre.

A támadás és a fegyverszünet lehetőségét vizsgálja az izraeli kormány

Összeült szerdán az izraeli biztonsági kabinet, hogy megvizsgálja a Gázai övezet elleni támadás vagy éppen a palesztin szélsőségesekkel kötendő fegyverszünet lehetőségét – közölte Mark Regev kormányszóvivő. Az ülés közép-európai idő szerint reggel fél nyolc órakor kezdődött, és két-három óra hosszáig tart Regev tájékoztatása alapján.
Kedden, amikor a kormány teljes ülést tartott, a szóvivő azt mondta: “a jelenlegi helyzet nem tarthat tovább”. Ezzel az izraeli területek elleni palesztin rakétatámadásokra utalt. Hozzátette, hogy Ehud Olmert kormányfő minisztereivel megvitatja: az Izrael előtt álló lehetőségeket, köztük “az erő alkalmazását”.

[popup][/popup]