Netanjahu nem is akart a Fidesz-kongresszusra jönni

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. május 14. A Likud párt elnökének egyáltalán nem állt szándékában részt venni a Fidesz hétvégi kongresszusán. Ezt tudta meg lapunk tel-avivi tudósítója Benjamin Netanjahu titkárságán. A politikus titkárnője elektronikus levelében alaptalannak nevezte a hírt, hogy a pártelnök Budapestre készült volna. Közölte azt is, Netanjahu a közeli jövőben sem tervez magyarországi látogatást.

Az ellenzéki párt vezetőjének útjáról a Heti Válasz című lap adott hírt a múlt hét közepén. Azt írták, a jobboldali politikus készséggel tesz eleget a meghívásnak, hogy legyen díszvendég a kongresszuson.

Megjegyezték, hogy “így most már csak a tel-avivi kormányválság fejleményei vethetnek gátat azon történelmi esemény elé, hogy először szólaljon föl Fidesz-rendezvényen egy volt izraeli miniszterelnök – mely tény jelentőségteljes voltát aligha kell magyarázni”.

Büchler András, a budapesti izraeli nagykövetség sajtótitkára viszont a lap megjelenésének napján azt közölte, már az előző héten valószínű volt, hogy a jelenlegi izraeli belpolitikai helyzetben Benjamin Netanjahu nem tud eleget tenni az invitálásnak.

Yehuda Lahav

(Forrás: Népszava)

[popup][/popup]