Kongresszus és bazár

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Belföld

1992. január 13-20. között zajlott le a XX. WIZO Világkonferencia a tel-avivi Hilton szállóban. A világ ötven országát 750 asszony kép­viselte, akik között 10 fős magyarországi dele­gáció foglalt helyet. A küldöttséget vezető Va­das Vera felszólalását viharos taps követte. Csatlakozott a kongresszus vezérgondolatához, mely célúi tűzte ki az izraeli bevándorlás támo­gatását, melyhez a magyar küldöttség nemcsak szavakkal, de jelentős anyagi támogatással is hozzájárult.

*

1992. március 22-én délután 3 órakor rende­zik meg a második WIZO-bazárt a Hitközség díszteremben. A korábbi akció sikerén felbuz­dulva a szervezők elhatározták, hogy készletü­ket színvonalas külföldi árukkal bővítik, me­lyeket a bolti árak töredékén bocsátanak majd a közönség rendelkezésére. Kérik mindazokat a kereskedőket, vállalkozókat, magánszemélye­ket, akik bármilyen eladható árucikkel a bazárt támogatni kívánják, jelentkezzenek Szilágyi Évánál a 121-5227-es telefonszámon 10-15 óra között. Megnyitót mond David Kraus, Izrael magyarországi nagykövete.

*

Szomorúan vesszük tudomásul, hogy a WIZO-bazár ideje egybeesik a Zsidó Kultúra Napja rendez­vényeivel. Ez a „karambol” is jelzi, hogy valamilyen konzultációra mindenképpen szükség van (lenne) szervezeteink között…

Címkék:1992-03

[popup][/popup]