Bajtársak – barna inges, árpádsávos karszalagot viselő gárdisták Szabolcsban

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Híradó

2007. október 22. Megalakult az északkelet-magyarországi Nemzeti Őrsereg hétfőn Szabolcs községben, ahol a szervezet tagjai istentiszteleten vettek részt a település református templomában, majd a honfoglaláskori földvár mellett tettek esküt. A szervezet bejegyzési kérelmét már eljuttatták az illetékes bírósághoz, a bejegyzés folyamatban van.

Az őrsereg barnás színű inget és árpádsávos karszalagot viselő tagjai a Szent István idején létesített szabolcsi templom padjaiban foglaltak helyet, őket hozzátartozóik és a helyi egyházközség tagjai vették körül, mintegy kétszázan.

A Nyírségi Református Egyházmegye esperese örömének adott hangot, hogy “az őrsereg Isten megszentelt házából indulva, megáldva kezdi meg tevékenységét a haza oltalmáért”.

A gárdaavatáson részt vevő hozzátartozók és érdeklődők nemzetiszínű, árpádsávos, 56-os lyukas zászlókat, illetve a Jobbik és a MIÉP zászlóját lobogtatták.

Az eskütételen Rajkai Zsolt, a Pannon Nemzeti Gárda alapítója – egykori kisgazda országgyűlési képviselő – mondott beszédet, kiemelve, hogy “gárdák, őrseregek mindig akkor alakultak, amikor bajba került az ország belső és külső ellenségek ellen egyaránt küzdeni kellett.”

[popup][/popup]