A homoszexualitás földrengéseket okoz – állítja egy ultraortodox izraeli képviselő

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Hírszerző

2008. február 20.

 

Egy ultraortodox izraeli képviselő szerdán azt állította: a homoszexualitás földrengéseket okoz, és egy esetleges katasztrófa elkerülésének egyik módja az lenne, ha kevesebb szodómiát bátorító törvényt hoznak – közölte az AFP francia hírügynökség.

A képviselő egy parlamenti bizottság előtt mondta mindezt. A bizottság azzal foglalkozott, hogy mennyire van felkészülve Izrael egy földrengésre. A képviselő javaslata szerint a Knesszetnek meg kell vizsgálni azt, hogyan akadályozhatják meg a szodómiát, így védve meg Izraelt a földrengésektől.

Slomó Benizri a Talmudra hivatkozva állította, hogy a földrengések és a homoszexualitás összefüggenek, így az utóbbi visszafogásával meg lehetne akadályozni az Izraelt veszélyeztető földmozgásokat.

A képviselő szerint kevesebb olyan törvényt kellene hozni, ami “támogatja a szodómiát és egyéb perverziókat, mint például a leszbikus pároknak engedélyezett örökbefogadást”. A parlament 1988-as törvénye óta nem bűn a homoszexualitás Izraelben, és azóta több, a melegek jogait biztosító jogszabály született.

[popup][/popup]