„Zsidózás” vagy „hangos fasisztázás” történt a jegyirodában?

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Molotov-koktéllal felgyújtották
Forrás: Hírszerző

2008. április 03. A rendőrséghez fordult az április 1-jén hajnalban felgyújtott jegyiroda tulajdonosa. Néhány nappal korábban egy Hungarica koncertjegy kapcsán zajlott szóváltás a XIII. kerületi üzletben.
A rendőrséghez fordult annak a XIII. kerületi jegyirodának a tulajdonosa, melyre április 1-jén hajnalban dobtak Molotov-koktélt – közölte a jegyiroda csütörtökön.

A budapesti jegyirodára azok után dobott egy ismeretlen Molotov-koktélt, hogy március 20-án az iroda alkalmazottja összetűzésbe került egy vásárlóval, aki a Hungarica együttes koncertjére szeretett volna jegyet venni – olvasható a tájékoztatásban.

A közlemény arra is kitér, hogy a jegyirodában történtekről, majd pedig a gyújtogatásról többször beszámolt a kuruc.info portál is, amelyet az igazságügyi tárca korábban uszító hangvételűnek minősített.

Kovács Zoltán, a jegyiroda vezetője közleményében hivatkozik a történtekkel összefüggésben a portál cikkeire.

A Kovács által megadott linken az olvasható, hogy a jegyirodában nemrég nem szolgáltak ki egy Hungarica-koncertre jegyet vásárolni szándékozó magyar lányt, sőt, szabályosan ki is dobták az irodából “hangos fasisztázás” közben.

Kovács Zoltán a távirati irodának azt mondta: nem igaz, hogy a jegyiroda alkalmazottja kidobta volna a lányt. Mint mondta: az eladó tájékoztatta a vásárlót a jegy áráról, valamint arról is, hogy a jegy árára 100 forint szervizköltséget számolnak fel. Ezen felháborodva a vásárló lemondott a szándékáról, majd megkérdezte az eladót, hogy ismeri-e az együttest, és mivel nemleges választ kapott, “lezsidózta” a jegyirodát, majd elkérte a vásárlók könyvét, amibe leírta panaszát.

Ezt követően dobtak Molotov-koktélt a jegyirodába, amely teljesen kiégett. A jegyiroda tulajdonosa megtette a rendőrségi feljelentést.

[popup][/popup]