Ki figyel oda ránk igazán?

Írta: Ágoston László - Rovat: Hírek - lapszemle

– emlékezzünk László Klárira!

László KláriKépzeld el, hogy valaki tényleg odafigyel a problémáidra! Úgy figyel, hogy minden porcikájával jelen van. És képes úgy kérdezni, hogy a te valóságodba helyezi bele magát, mert tudja, hogy neked az segít, ha azon belül tudsz előrelépni egyet. Képzeld el, hogy ezzel az emberrel tabuk nélkül tudsz beszélgetni! Folyamatosan figyel, kérdez, strukturál, és nagyon is odatartozó, tanulságos történeteket mesél. Nem egyszerűsít le semmit helyetted vagy nélküled, még magában sem, észrevétlenül segít szálakra szedni a legbonyolultabb problémát, helyzetet is. És sosem mondja meg a tutit. És mindezt egyszerre tudja, és bármikor, beleugorva a mélyébe. Te ilyen vagy? Valamelyik szülőd ilyen? A gyereked, a szerelmed, a testvéred vagy a legjobb barátod ilyen?

László Klári ilyen. Anyuka, feleség, barát, tanár, egyszerre coach, válogatott személyes és tanulságos történetek mixelője. Világi rabbi, aki köré érték-alapon gyűlnek az emberek és ügyek, akiket – a történetein keresztül – egymás számára ismerőssé tesz. Világos és határozott értékek közvetítése mellett demokráciára, toleranciára, tabumentes kommunikációra, önmagad feltétlen megnyitására és mások megnyílásának felelősséggel való kezelésére tanít. És inspirál. Mindenkit.

laszlo klari

Csodákat, világokat, fontos döntéseket köszönhetünk neki, amiből életutak fejlődtek ki, gyerekek születtek, szerelmek és barátságok, házasságok és közösségek jöttek létre, újultak meg vagy alakultak át.

Két hete voltam nála. Még mindig nem múlt el két órás beszélgetésünk hatása. Kompromisszumokkal együtt, de stabilan jól volt. Már hosszú hónapok óta oxigénpalack segített neki a légzésben, de utazásokat tervezett, terveket szövögetett, dinamikus és energikus volt. A múlt héten elütötte egy tüdőgyulladás.

Most ki figyel oda ránk igazán? És mi kire figyelünk oda igazán? Klári hozzánk való viszonyának üzenete, hogy az egymásra való odafigyelést tudatosítsuk magunkban, és fejlesszük ezt a képességünket! Az egymásra figyelésünkben Klári tovább él, bólogat és hümmög, és nagyon, nagyon jelen van.

László Klári életrajzi adatairól itt olvashat.

 

Címkék:László Klári

[popup][/popup]