Újabb belügyminiszteri látogatás a MAOIH-nál

Írta: Bacskai Sándor - Rovat: Politika, Vélemény

Moshe Arbel izraeli belügyminiszter a csütörtöki villámlátogatása után ismét ellátogatott a MAOIH-hoz, olvashatjuk a hitközség termelési riport-hangulatú beszámolójában.

Szinte már otthon érezheti magát.

Nem csoda, a hitközség (magukat otthon érző) vezetői díszvendégnek kijáró tisztelettel fogadták. Mint írják, „megtekintette a frissen akkreditált levéltárat, ahol Bíró Ákos levéltár igazgató, dr. Rosta Márton, a jogi osztály vezetőjének társaságában nyűgözte le a vendéget a magyar orthodoxia egyedi hungarikumaival.

A levéltár ugyan hónapok óta zárva van a kutatók és a nem miniszteri szintű, hétköznapi érdeklődők előtt, de ez nem lehet akadály, főleg, ha a „jogi osztály” (van ilyen a MAOIH-nál?) vezetője garantálja a jogszerűséget, és Bíró Ákos a tárgyismeretet és szakértelmet.

A vendég lenyűgözése minden bizonnyal megtörtént, annak ellenére, hogy a bőséges képanyagon a mindössze negyvenéves, Petah Tikva-i születésű belügyminiszter arcán nem sok érzelem tükröződik a hungarikumok láttán, ellentétben az Oirechman titkár társaságában rendre háttérbe húzódó Keszler elnökével, aki bármikor kész derűsen érdeklődő, fotósbarát arcot mutatni.

Egy valami hiányzik a képekről: a reggel-este a Kazinczy utcában imádkozó, a hitközség számára értelmet és indokot adó tagság, amely, ezek szerint, nem volt hivatalos a levéltári látogatással és Melave Malka vacsorával egybekötött programra.

Pedig tagság nélkül a hitközség, bármennyire is szeret díszvendégekkel és frissen akkreditált levéltárral büszkélkedni, csak üres díszletelem.

[popup][/popup]